Mliečny koktail vyjde Brita na 350 libier.
19 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Muž, ktorý hodil banánovo-karamelový koktail v hodnote 5,25 libier na Nigela Faragea v centre Newcastlu, musí zaplatiť pokutu £ 350, ako kompenzáciu za znečistený oblek lídrovi strany Brexit.


Paul Crowther (32) z Newcastlu, bol odsúdený na náhradu škodu a musí odpracovať 150 hodín verejnoprospešných prác za jeho „politicky motivovaný“ útok.


Incident sa odohral 20. mája, počas volebnej kampane Nigela Faragea do Európskeho parlamentu. Crowther sa drzo osopil na kandidáta a oblial ho skôr, ako zasiahla ochranka.


Crowther neskôr polícii povedal, že jeho čin bol „momentom šialenstva“, spôsobený „stratou kontroly“, lebo iba sledoval, ako sa to deje. Pre bývalého zamestnanca spoločnosti Sky sa ukázalo, že to bol veľmi drahý moment kokteilového ošialu.


Videoklip z následkov incidentu ukazuje, že nešťastný líder strany Brexit je rýchlo odvádzaný do bezpečia. Možno počuť Faragea ako sa pýta ochrankára, "Prečo si ho nezastavil?”



V dôsledku ľadovo studeného útoku Crowther novinárom povedal, že „nevedel som, že bude v meste, prišlo mi to ako jediná šanca.“


V reakcii na útok, Farage napísal na svoj Twitter, že "niektorí sa radikalizujú." Tvrdil, že tento incident je dôsledkom “politiky, ktorá neakceptuje výsledok referenda."