TOTO VÁS ROZZÚRI: Nevidiaci chlapec so psom a hulvátstvo slovenského motorestu
18 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová, redakčný výber

Slovenský motorest Dubník pri diaľnici v Lovčiciach v týchto dňoch čelí kritike zo všetkých strán za správanie čašníka voči hosťom. Príbeh zdieľala facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom, kde písala rozhorčená návštevníčka: "Po chvíli vošli dnu starí rodičia s dcérou a vnukom. Vnuk mohol mať do 15 rokov. Mal bielu paličku, načúvací prístroj a ku tomu vodiaceho psa- labradora. Pes pokojný, mierny," uvádza sa v príspevku.


 



Starší pán sa opýtal, či bude v poriadku, ak sa dnu najedia v prítomnosti psa, ktorý je na podobné situácie zvyknutý. Vtom nasledovala chladná odpoveď čašníka - nie. Nielen, že sa hostia nemohli najesť dnu, ale obedovať nemohli ani von na terase - podľa slov čašníka tam nie je obsluha. "Rodina sa zobrala a šla pokojne preč. Bolo na nich vidieť, že sú unavení zrejme po dlhšej ceste, no bez slova odišli von, žiadna hádka, žiadne urážky," opisuje návštevníčka stránky.

Žena sa sama zastala odchádzajúcej rodiny a pýtala sa, prečo dnu nechcú vpustiť nevidiaceho so psom. Čašník, ktorý sa neskôr predstavil ako majiteľ motorestu, odpovedal, že je to vraj zákon, následne tvrdil, že také sú nariadenia.

Ako píše Nový Čas, v súčasnosti platí zákon o zákaze vstupu zvierat do pohostinstva, no v tomto prípade platí výnimka pre asistenčné psy. Od uverejnenia príspevku na sociálnej sieti sa médiá snažili kontaktovať prevádzkovateľa motorestu a zistiť jeho stanovisko. Vedenie sa však odmietlo vyjadriť.