NAŽIVO: Pellegrini po rozhovore s Čaputovou. Riešili aj voľbu generálneho prokurátora
18 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Slovenský premiér Peter Pellegrini je dnes druhým hosťom v prezidentskom paláci, ktorý mal tú česť viesť rozhovor medzi štyrmi očami s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.


Čaputová sa, tak ako s Dankom, chce s premiérom Petrom Pellegrinim stretávať pravidelne. Diskutovali aj o jej budúcich zahraničných cestách, o jej programe ako prezidentka, sociálnych otázkach a zdôraznili aj debatu o životnom prostredí, kde bola nosnou témou ťažba uhlia na Slovensku.

„Nebudem súčasťou testovania a podobne. Moje stanovisko bude vždy vecné a pragmatické,“ odpovedala Čaputová na otázku, či ju Fico svojimi vyjadreniami „testuje“.

„Na môj vkus to trvá veľmi dlho a je to nekonečný príbeh,“ reagoval premiér na voľbu Ústavných sudcov. „Nemyslím, že to môže nejako pomôcť tejto krajine,“ dodal. Rešpektuje však deľbu moci a uznáva, že sa musia rozhodnúť poslanci.

Danko v prezidentskom paláci. O čom diskutoval s novou prezidentkou Čaputovou? (VIDEO)
Prezidentka Zuzana Čaputová povedala, že jej prvé stretnutie s predsedom parlamentu Andrejom Dankom bolo "konštruktívne". Plánuje sa s ním stretávať na pravidelnej báze aj v budúcnosti. Čítať ďalej
18 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Pellegrini sa chce o voľbe ústavných sudcov rozprávať s Ficom aj s poslancami Smeru ešte dnes. „Ak by táto otázka bola dnes otázka vlády, môžem garantovať, že do niekoľkých minút by to bolo vybavené,“ vyhlásil suverénne.

Čaputová je za zmeny pri voľbe generálneho prokurátora. Kandidátov by podľa nej mohli navrhovať nielen poslanci parlamentu. Avizovala to po stretnutí Pellegrinim, ktorý to mal tiež podporiť.

Živé vysielanie na sociálnej sieti Facebook zabezpečilo TABLET.TV.