KOSTLIVEC V SKRINI JANY VAĽOVEJ: Humenné musí pre jej chyby zaplatiť 29 tisíc eur
18 | 06 | 2019 I TASR

Mesto Humenné musí zaplatiť pokuty takmer za 29.000 eur, ktoré dostalo v súvislosti s opravou havárie na streche zimného štadióna a prístavbou materskej školy z roku 2016. Úrad pre verejné obstarávanie zamietol rozklad mesta proti uloženiu pokuty, informuje o tom samospráva na svojom webe.


"S rozhodnutím a názorom prvostupňového správneho orgánu sa stotožnila aj osobitná komisia a jej členovia navrhli druhostupňovému orgánu rozklad účastníka zamietnuť a prvostupňové rozhodnutie potvrdiť," uviedlo mesto.

Mesto má na uhradenie pokút lehotu 15 dní, čomu musí predchádzať schválenie rozpočtového opatrenia mestským zastupiteľstvom. Mestskí poslanci ho budú prerokúvať už v stredu 19. júna, ako pre TASR potvrdil sekretariát primátora mesta.

Má vaše dieťa horšie známky? Skúste ho aj pochváliť, radí psychologička
Aj deti, ktoré majú s učením problémy, treba pochváliť, hoci ich výsledky nemusia byť vždy v súlade s rodičovskými predstavami. V súvislosti so záverečným skúšaním v škole, počas ktorého si chcú žiaci opraviť známky, to pre TASR uviedla... Čítať ďalej
18 | 06 | 2019 | TASR


"Prvá pokuta vo výške 22.446,65 eura bola udelená za naplnenie skutkovej podstaty správneho deliktu pri zákazke 'Oprava havárie strechy — zimný štadión Humenné'. Druhá pokuta v sume 6442,10 eura bola za rovnaký právny delikt pri zadávaní podlimitnej zákazky pri prístavbe Materskej školy na ulici Osloboditeľov," uvádza sa v tlačovej správe s tým, že v oboch prípadoch víťazní uchádzači neboli v čase podpisu zmlúv zapísaní v registri konečných užívateľov výhod, čo bolo vtedy v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní a zákazky im nemali byť pridelené.

Obe pokuty predstavujú maximálnu výšku, akú možno za takéto porušenie zákona udeliť, a to päť percent zo zmluvnej ceny za vykonané práce.

Prvotné rozhodnutie Úradu pre verejné obstarávanie, v ktorom boli uložené dve pokuty v sume takmer 29.000 eur, bolo Mestskému úradu v Humennom doručené koncom marca tohto roku.

Opravu strechy realizovala michalovská spoločnosť Uniko približne za 450.000 eur, pričom bola uhradená z vlastných finančných prostriedkov mesta, druhú zas humenská firma TARB-STAV v hodnote necelých 130.000 eur.

Matovič pozval lídrov šiestich opozičných strán na spoločný obed. Sme rodinu nepozval
18 | 06 | 2019 | Peter Králik/TASR