Dokument o Gottovi má menší problém. O čo ide?
17 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Karel Gott urobil rázny krok vo vzťahoch svojej rodiny.


Karel Gott musel svoj veľkolepý koncert zrušiť kvôli zdravotnému stavu na odporúčanie lekárov. Na oplátku však pripravuje dokumentárny film s režisérkou Olgou Špátovou. Karel ani len netušil, že sa kvôli nemu dostane do sporu so svojou najstaršou dcérou Dominikou.

"Božškej Kája" má štyri dcéry s tromi ženami, s ktorými sa vždy snažil udržovať čo najlepší vzťah, no nie vždy sa mu to podarilo. V posledných rokoch sa mu skomplikoval vzťah s najstaršou dcérou Dominikou.

Dominika je dcéra Slávika a krásnej tanečnice, do ktorej sa spevák na prvý pohľad zamiloval. Raz po natáčaní klipu jej navrhol, "Tonka, odveziem ťa domov!". Odviezol ju, no nie k nej, ale k sebe. O deväť mesiacov prišla na svet Dominika Gottová. "To bolo prvýkrát a naposledy. Očaril ma ale natoľko, že už som potom žiadneho muža nemilovala," zdôverila sa pred rokmi Antonie Zacpalová.

Gott sa o Dominiku staral od narodenia. Jej kúpil byt na pražských Vinohradoch, všetko jej financoval a staral sa o nich.

Dominika vyštudovala hotelovú školu a chvíľu robila servírku. Neskôr sa napokon zamilovala do gitaristu metalovej skupiny a presťahovala sa za ním do Fínska.

Gottovi sa ale nikdy nepáčilo, že odišla žiť do Fínska, no Dominika si s ním stále udržiavala vzťah - s otcom ostala v kontakte. "Voláme si, spájame sa aj cez Skype, aby som videla svoje mladšie sestričky Charlottku a Nellinku," prezradila Dominika.

Napriek dobrým vzťahom vyšlo na povrch, že sa Dominika nebude podieľať na natáčaní dokumentárneho filmu, ktorý sa nakrúca pri príležitosti osemdesiatych narodenín jej otca.

Dôvodom má byť informácia, že celý svoj majetok prepísal na svoju ženu Ivanu Gottovú. To sa malo Dominike nepáčiť. Gottovi na Dominike naopak prekážalo, že sa vydala za svojho fínskeho priateľa a nič mu nepovedala. Ten však trpel vážnym psychickým ochorením. Dominika jeho stavy už nezvládala, a tak sa rozhodla vzťah ukončiť.

Následne sa vrátila sa do Česka, kde jej otec podal pomocnú ruku. Pomohol jej zabezpečiť bývanie a prácu. Dominika v Česku pracovala ako kozmetička.

Stav jej manžela sa potom začal zlepšovať, jeho psychické ochorenie sa dostalo pod kontrolu, pričom Gott pomohol zaplatiť jeho liečbu. Zdalo sa, že dvojica má to najhoršie za sebou.

Potom prišla ďalšia búrka. Dominikin manžel Timo začal strácať sluch, čo u muzikanta znamená koniec jeho kariéry. Jeho stav sa zhoršil do takého stavu, že musel byť hospitalizovaný na psychiatrii, čo veľmi ťažko niesol a útočil preto na svoju manželku Dominiku a dcéru Ninu z predchádzajúceho vzťahu.

Kiska predstavil stranu Za ľudí, varoval, že Smer chce vládnuť s Kotlebom a Harabinom
17 | 06 | 2019


Karel Gott kvôli tejto situácií poslal za svojou najstaršou dcérou Dominikou do Fínska svoju dcéru Charlottku, ktorá si s ňou veľmi dobre rozumie. O návšteve mladšej sestry neprezradila verejnosti nič, údajne si otec nepraje, aby to komentovala.