AKTUÁLNE: Čínu zasiahli zemetrasenia, škody ešte niesu známe
17 | 06 | 2019 I TASR

Provinciu S’-čchuan na juhozápade Číny zasiahlo v pondelok silné zemetrasenie, jeho následky sú však zatiaľ nejasné. Tlačová agentúra AP to uviedla s odvolaním sa na údaje americkej geologickej služby USGS, ktorá sleduje seizmickú aktivitu na celom svete, a správy čínskych médií.


Otrasy s magnitúdou 5,9 nastali podľa týchto údajov v pondelok neskoro večer v približne desaťkilometrovej hĺbke, 19 kilometrov juhovýchodne od mesta Čchang-ning. Zhruba o 40 minút neskôr zasiahlo tú istú oblasť slabšie zemetrasenie s magnitúdou 5,2.

USGS varovala, že zaznamenané otrasy mohli spôsobiť materiálne škody alebo zranenia. Podľa správy Pekinského mládežníckeho denníka z postihnutej oblasti hlásili viacero zranených osôb, čo však nebolo možné bezprostredne overiť. Čínske ministerstvo pre mimoriadne situácie informovalo o nasadení hasičských záchranárskych tímov.

Pozrite si prierez novou Kiskovou stranou Za ľudí. Sú tam aj ľudia s pochybnou minulosťou
Tlačová konferencia bývalého prezidenta Andreja Kisku, na ktorej predstavil svoju stranu Za ľudí, sa uskutočnila v pondelok v Banskej Bystrici, ktorú označil za "srdce krajiny". Pripomenul, že práve tu sa začalo Slovenské národné povstanie.... Čítať ďalej
17 | 06 | 2019 | Alexander Adamecký


V roku 1976 zahynulo najmenej 250.000 ľudí pri zemetrasení, ktoré postihlo oblasť okolo mesta Tchang-šan na severovýchode Číny, pripomenula AP. V západnej, hornatej časti provincie S’-čchuan zase usmrtili otrasy v roku 2008 takmer 90.000 ľudí.