Turkménsky prezident praktikuje taktickú streľbu z bicykla, aby odstrašil nepriateľov ľudu. (VIDEO)
16 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Dramaticky štylizované video prezidenta Turkménska, Gurbangulya Berdimukhamedova, ktorý jazdí na koni či na bicykli a pritom strieľa z pištole do terčov v tesnej blízkosti, by mala určite zasiať strach do sŕdc všetkých, ktorí by sa snažili ublížiť tomuto stredoázijskému národu.


Videoklip ukazuje Berdimukhamedova, ako strieľa počas jazdy na koni a na bicykli pištoľou na svoje ciele. Pôsobivá ukážka streľby bola súčasťou 30-minútových správ z inšpekcie vojenských a donucovacích jednotiek, odvysielaná v štátnej televízii.



Vodca turkménskeho obyvateľstva, oblečený v maskáčoch, šikovne šliape do pedálov a strieľa na terče v tvare ľudskej siluety okolo seba. Zásahy priamych striel z niekoľkých metrov sú sprevádzané ováciami nastúpených vojenských veliteľov.



To však nebol jediný Berdimukhamedovov kúsok jeho šokujúcej agitky. Na základňu prišiel vo svojom veliteľskom kamióne, ktorý bol vybavený automatickými výsuvnými schodmi, aké sa zvyknú používať na kozmických lodiach v sci-fi filmoch.


Gurbanguly Berdimukhamedov


Turkménsky vodca sa tiež predviedol ako pilotné eso, či ako parašutista skáčuci z kabíny útočného vrtuľníka a to všetko so značkovými slnečnými okuliarmi. V jednom momente sa vo videu vrtuľník náhle vrhne, v takmer zvislej polohe, strmhlav k zemi a v neuveriteľne vysokej rýchlosti, len niekoľko metrov od zeme, sa v dych berúcom akrobatickom manévri zastabilizuje a pokračuje vo svojom lete.


Gurbanguly Berdimukhamedov


Berdimukhamedov, ktorý vládne Turkménsku od roku 2007, je známy tým, že rád zverejňuje videá svojich takmer neobmedzených úžasný zručností, ako bolo napríklad riadenie pretekárskeho auta či paragliding, nehovoriac o jeho jazde na koni a skvostnom rapovaní.


Celé video si môžete pozrieť tu: