Armáda informovala Trumpa o pozorovaní UFO. On im však nijak “zvlášť” neverí
16 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Prezident Donald Trump prezradil v rozhovore s Georgeom Stephanopoulos pre ABC, že ho armáda informovala o pozorovaní UFO. Uznáva, že môže ísť o nový zvrat v tejto téme, ktorý buď zneškodní milióny konšpiračných teórií, alebo naopak ešte viac ich podnieti. Trump povedal, že sa stretol s predstaviteľmi vojenského oddelenie zaoberajúceho sa pozorovaním UFO, ale on sám v nich nijak „zvlášť“ neverí.


Videl som, čítal som a počul som. Mal som k tomu aj veľmi krátke stretnutie. Hovorili mi, že ľudia videli UFO. Mám tomu veriť? Nie som presvedčený.



Stephanopoulos tlačil na Trumpa, že keď už bol kompetentnými informovaný, či naozaj môže potvrdiť, že skutočne existuje nejaký mimozemský život.


„No, myslím si, že naši veľkí astronauti by to mohli vedieť. Naši skvelí piloti a astronauti by to asi vedeli, “ odpovedal Trump. „Vidia veci trochu inak. Takže uvidíme. Sledujte to a budete prvý, kto sa to dozvie. “


Aj napriek skeptickému postoju prezidenta, americká armáda naďalej skúma celú oblohu. Po posledných správa, námorníctvo nedávno stanovilo nové smernice pre hlásenie „neidentifikovaných lietajúcich predmetov“ (UFO - Unidentified Flying Object), ktoré vstupujú do vzdušného priestoru amerického letectva a zabezpečujú, že všetky pozorovania budú podrobené riadnej kontrole.


Iba pred mesiacom Pentagon pripustil, že „skúmal a vyšetroval“ prípady UFO v rámci programu „Advanced Aerospace Threat Identification Programme“ (AATIP). Hoci existencia AATIP bola známa už od roku 2017, hovorca ministerstva obrany Christopher Sherwood prezradil, že jej hlavným cieľom bolo vyšetrovanie prípadov UFO.


AATIP bola síce zatvorená ešte v roku 2012, ale podľa Sherwooda má vláda aj naďalej oddelenie na riešenie údajných pozorovaní cudzích lietajúcich objektov.


Trumpovo vyhlásenie by však mohlo byť považované aj za premyslené rozptýlenie pre jeho program vesmírnych vojen. Teda najmodernejších obranných síl, pripravených na vojnu s intergalaktickými nepriateľmi. 


Hlavný denník o tom priniesol správu dňa 24.4.2019


"Star Wars" sú späť. Trump predstavil vlastnú koncepciu Hviezdnych vojen
24 | 04 | 2019 | Imrich Kovačič