Nehoda lode s Kórejčanmi zasiahla celé Maďarsko. Orbán im na pamiatku dá postaviť pomník
14 | 06 | 2019 I TASR

Nehoda vyhliadkovej lode s 33 Kórejčanmi na palube zasiahla celé Maďarsko, povedal v piatok vo verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió predseda vlády Viktor Orbán. Podľa neho bude maďarská vláda rokovať s juhokórejskou a navrhne postaviť pamätné miesto obetiam tejto riečnej havárie, ktorá sa udiala 29. mája v Budapešti.


"Budeme rokovať s našimi juhokórejskými priateľmi o tom, akú formu pomníka by si predstavovali oni," dodal Orbán. Podotkol, že obete nehody boli hosťami Maďarska a hostitelia stratili svojich hostí - preto ten veľký smútok.

Premiér ocenil prácu 498 ľudí z Maďarska, ale aj z iných krajín, ktorí sa zúčastnili na mimoriadne náročných záchranných prácach.

TIP NA LETO: Magio pláž v Bratislave štartuje sezónu, otvorená bude do 1. septembra
Milovníci dobrej zábavy, gastronómie i oddychu sa môžu aj tento rok tešiť na Magio pláž na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke. Tá v piatok otvára pomyselné dvere svojho 13. ročníka. Verejnosti bude prístupná do 1. septembra, pričom tentoraz... Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | TASR


Záchranári našli vo štvrtok ďalšie telo na Dunaji, približne 100 kilometrov od Budapešti medzi obcami Bölcske a Madocsa, čím počet nezvestných z lode Hableány klesol na tri. Počet obetí dosiahol 25, medzi nimi sú aj členovia dvojčlennej maďarskej posádky.