Most-Híd zúri. Od Dankovcov žiada "jasné vysvetlenie", prečo ministerstvo obrany nepovolilo pristáť spojeneckým vrtuľníkom
14 | 06 | 2019 I TASR

Strana Most-Híd chce na najbližšom rokovaní Koaličnej rady otvoriť debatu o dodržiavaní medzinárodných záväzkov a geopolitickej orientácii Slovenska. Urobí tak v súvislosti s odmietnutím medzipristátia amerických vrtuľníkov. Od Ministerstva obrany SR žiada Most-Híd dôveryhodné vysvetlenie. TASR o tom informovala strana Most-Híd.


"Most-Híd požiada Ministerstvo obrany SR o jasné a dôveryhodné vysvetlenie, prečo neumožnilo našim spojencom rutinnú možnosť medzipristátia na území Slovenskej republiky," uviedol Most-Híd.

Reakcia Mosta-Híd prišla po informáciách zverejnených v Denníku N. Podľa nich si americká armáda vyžiadala povolenie Ministerstva obrany SR na prelet nad slovenským územím a rutinné pristátie a natankovanie vojenských vrtuľníkov na letisku v Piešťanoch.

Komentár Eda Chmelára: Tiene najslabšieho prezidenta
14 | 06 | 2019 | Eduard Chmelár


Podľa informácií, ktoré potvrdilo ministerstvo zahraničných vecí, bol prelet povolený, avšak možnosť medzipristátia a natankovania bola odmietnutá. Hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková toto tvrdenie odmietla s tým, že rezort obrany podľa nej ešte o žiadosti nerozhodol.