ĎALŠIA POSILA: Ku Kiskovi ide aj bývalá europoslankyňa Jana Žitňanská
14 | 06 | 2019 I TASR

Do strany Andreja Kisku vstupuje bývalá europoslankyňa Jana Žitňanská, ktorá zakladala spolu s Danielom Lipšicom hnutie Nova. Informovala o tom dnes na svojom Facebooku.


Žitňanská sa venuje problematike osôb so zdravotným postihnutím, bola to jej hlavná agenda v Európskom parlamente. "Vidím, ako títo ľudia žijú, s čím zápasia, ako im štát namiesto pomocnej ruky hádže polená pod nohy, ako ich vytláča na okraj spoločnosti. Mnohí už za svoje práva nevládzu bojovať," začala svoj príspevok na sociálnej sieti.

"Vidím však aj to, ako sa veci dajú meniť k lepšiemu. Ako aj napriek systému to jednotlivci nevzdávajú. Či už rodičia detí so zdravotným postihnutím, rodinní príslušníci, profesionáli, dobrovoľníci, nadšenci."

AKTUALITA: Nová strana Andreja Kisku sa bude volať "Za ľudí"
Na ministerstvo vnútra bolo doručené oznámenie o tom, že sa začínajú zbierať podpisy na vznik novej politickej strany dosluhujúceho prezidenta Andreja Kisku, informujú tvnoviny.sk. Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Spomenula tiež, že sama nevedela, ako bude po uplynutí jej mandátu pokračovať - či ostane v politike, alebo nie. "Napokon som sa predsa len rozhodla zostať v politike a pokúsiť sa systémovo zmeniť prístup štátu k ľuďom so zdravotným postihnutím a k ich rodinám," napísala Žitňanská.

Podľa nej treba zabezpečiť, aby "každý, kto sa ocitne v situácii, že on alebo jeho blízky v dôsledku ochorenia či postihnutia potrebuje pomoc štátu, ju aj dostal." Tieto myšlienky ju nasmerovali až k Andrejovi Kiskovi, ktorý jej ponúkol spoluprácu. "Prijala som jeho ponuku," prezradila.