Vzťahy USA a Ruska "degradujú, sú stále horšie a horšie", vyhlásil Putin
13 | 06 | 2019 I TASR

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok vyhlásil, že vzťahy medzi Ruskom a Spojenými štátmi "degradujú a sú stále horšie a horšie". Pripomenul v tejto súvislosti, že súčasná americká administratíva prijala "niekoľko desiatok rozhodnutí spojených so sankciami" uvalenými na Rusko.


Putin v rozhovore pre televíznu spoločnosť Mir uviedol, že Rusko napriek tomu očakáva, že na summite G20 v japonskej Osake budú obe krajiny schopné nájsť konštruktívne riešenia v otázkach globálnej ekonomiky. Ako informovala agentúra Reuters, Putin by sa v Osake mal stretnúť s prezidentom USA Donaldom Trumpom.

Rozhovor pre TV spoločnosť Mir sa uskutočnil v predvečer Putinových návštev v Kirgizsku a Tadžikistane, kde sa uskutočnia summit Šanghajskej organizácie spolupráce a Konferencia o opatreniach zameraných na interakciu a budovanie dôvery v Ázii. V súvislosti s rokovaniami na týchto fórach Putin vyzdvihol bezprecedentnú úroveň spolupráce medzi Ruskom a Čínou.

Používatelia siete Instagram čelia kritike za necitlivé fotografie z Černobyľu
Niektorí užívatelia sociálnej siete Instagram sa dostali pod paľbu kritiky za "necitlivé" fotografie zhotovené na mieste bývalej sovietskej jadrovej elektrárne v Černobyli na území dnešnej Ukrajiny. Čítať ďalej
13 | 06 | 2019 | Peter Králik/TASR


Na margo obchodných sporov medzi Čínou a Spojenými štátmi Putin varoval, že "akékoľvek kroky súvisiace s poškodzovaním súčasnej architektúry medzinárodných hospodárskych vzťahov, ktoré sa budovali celé desaťročia... spôsobujú škody všetkým aktérom hospodárskej súťaže". Putin v tejto súvislosti vyjadril nádej, že "zdravý rozum nakoniec zvíťazí".