Vyhovárajú sa na seba navzájom? Colníci o Vadalovi vraj nevedeli, Saková hovorí, že to nie je v poriadku
13 | 06 | 2019 I Peter Králik/TASR

Prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová tvrdí, že finančná správa nebola v roku 2013 informovaná o aktivitách Antonina Vadalu. Ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer-SD) reaguje, že to nie je v poriadku, v dôsledku čoho bola aj nariadená kontrola, ktorá vyústila do konania na Úrade inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR.










My sme preverili všetky firmy, v ktorých sa meno pána Vadalu vyskytlo a neevidujeme žiaden vývoz ani dovoz, ktorý tieto firmy realizovali,“ povedala Wittenbergerová po stredajšom rokovaní vlády. Dodala, že tieto firmy nemajú pridelené ani takzvané EORI číslo, ktoré je nutné pre akékoľvek colné konanie. Na otázku, či by sa tovar nedal pašovať cez colnicu aj bez prideleného EORI čísla reagovala, že je presvedčená, že nie.

Vadala mal pod palcom colníkov v Michalovciach. Polícia o tom vedela už v roku 2013
Taliansky podnikateľ Antonino Vadala mal vo svojej firme v Michalovciach priamo okresnú centrálu colníkov, ktorí mu mali nepriamo pomáhať v pašovaní drog. Čítať ďalej
08 | 06 | 2019 | Roman Suchý


colné konanie. Na otázku, či by sa tovar nedal pašovať cez colnicu aj bez prideleného EORI čísla reagovalPodľa informácií denníka Sme, ktorý sa odvolával na taliansku verejnoprávnu televíziu, mala policajná pridelenkyňa v Ríme Dáša Macková talianskej antimafiánskej organizácii DIA napísať sériu listov, v ktorých okrem iného informovala organizáciu o tom, že Antonino Vadala mal v rámci obchodovania s mäsom do Turecka, cez Balkán, pašovať aj drogy. Finančná správa denníku Sme potvrdila, že pobočka colného úradu naozaj sídlila v priestoroch Vadalovej firmy.

Kauza Vadalu a talianskej stopy sa vracia v podozrievaní slovenských policajtov
V súvislosti s pôsobením Antonina Vadalu na Slovensku polícia eviduje podozrenie z trestného činu. Prípad posunula Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. TASR to v reakcii na medializované informácie potvrdila Petra Friese z tlačového... Čítať ďalej
11 | 06 | 2019 | Peter Králik


Odbor kontroly Prezídia Policajného zboru ukončil kontrolu so záverom, že okrem administratívnych pochybení mohlo dôjsť aj k spáchaniu trestného činu, povedala v utorok hovorkyňa prezídia Denisa Baloghová. Vzhľadom na to bol prípad následne posunutý na Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktorý sa k podrobnostiam, vzhľadom na utajenie, nevyjadruje.