V strane Most-Híd je dusno. Cséfalvayová s Fedorom pôjdu na Bélov koberček
12 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Na slovenskej politickej scéne je opäť dusno. Exminister Tomáš Drucker bol začiatkom týždňa prichytený na tajnom stretnutí s poslancami Národnej rady za Most-Híd Katarínou Cséfalvayovou a Martinom Fedorom. Členovia strany na seba nenechali dlho čakať a prišli s reakciou, informuje pluska.sk.


O tom, že Tomáš Drucker vracia do politiky, sme už informovali:

Nová strana na obzore? Tomáš Drucker sa už stretol aj s poslancami Mostu
Drucker už dávnejšie avizoval vznik nového politického subjektu, ktorý teraz začína naberať reálne kontúry. Informácie priniesla dnes ráno Pluska. Čítať ďalej
11 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Drucker vraví, že sa ešte nerozhodol pre založenie strany. Najskôr preto, aby neuškodil svojim potencionálnym budúcim kolegom. Ak ich ale chcel uchrániť pred "výsluchom" svojej strany, mal to spraviť sofistikovanejšie.

„O tomto stretnutí sme sa dozvedeli z médií, ale určite nebudeme na ne reagovať cez ne. Na diskusie s poslancami nášho klubu máme iné fórum,“ povedala pre Plusku hovorkyňa Mostu-Híd Klára Debnár.

Katarína Cséfalvayová ako členka strany a predsedníčka Zahraničného výboru NR SR bude mať väčšie dusno než Fedor. Hovorkyňa Mostu naznačila, že os nej očakávajú "úprimné a jednoznačné vysvetlenie“.

Dá sa polemizovať, prečo sa Pluske nepodarilo skontaktovať sa ani s Cséfalvayovou, ani s Fedorom. Moc výrečný nebol ani predseda strany Béla Bugár.

AKTUÁLNE: Kontroverzného "YouTubera" Rudolfa Vaského uznal súd vinným, dostal podmienku jeden rok
Aktivistu a YouTubera Rudolfa Vaského odsúdil okresný súd v Banskej Bystrici na šesť mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok. Čítať ďalej
12 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Za pripomenutie stojí aj pár faktov. Cséfalvayová sa do strany Most-Híd dostala po tom, ako spolu s ďalšími poslancami opustili potápajúcu sa loď Radoslava Procházku, s ktorým zakladala stranu #Sieť.

Martin Fedor má ešte bohatšiu politickú minulosť. Do politiky sa dostal cez SDKÚ-DS, už v júni 2003 sa stal tajomníkom ministerstva obrany. Po páde vojenského lietadla AN-24, pri ktorom zahynulo 42 ľudí, sa stal po demisii vtedajšieho ministra obrany dovtedy najmladším ministrom vo vláde.

V parlamente sa udržal až dodnes, no vo voľbách v roku 2016 už kandidoval za stranu #Sieť. Tak ako jeho kolegyňa Cséfalvayová nechal pár mesiacov po voľbách Procházku v štichu, keď spolu s ďalšími poslancami prebehol k Bugárovi.