Prípad Judity, ktorá je obvinená z vraždy kamaráta, sa zamotáva. Jej otec našiel v byte ďalší nôž
12 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová

Vražda Tomáša, študenta gymnázia v Žiline, šokovala celé Slovensko. Portál nastope.sk informuje, že nôž, ktorým mal byť zavraždený, sa našiel v detskej izbe jeho kamarátky Judity. 


V luxusnom byte v Žiline, kde Tomáš zomrel, našiel otec podozrivej Judity pri upratovaní ďalší nôž. Portál tiež uvádza, že jej otec mal ponúknuť súdu kauciu v sume 30 tisíc eur, aby bola jeho dcéra vyšetrovaná na slobode.

Web informoval aj o tom, že otec obvinenej dostal 22.mája od policajtov kľúče od bytu, v ktorom sa vražda udiala. Policajti v tom čase ukončili všetky úkony na mieste činu. To ešte nevedel, že pri drevenej komode nájde ďalší nôž, ktorí kriminalisti museli prehliadnuť.

Obhajca podozrivej túto skutočnosť považuje za "zásadný zvrat". Tvrdí, že sa kriminalisti uspokojili s prvým nožom, a následnú obhliadku miesta činu neurobili dôkladne. Advokát ďalej argumentuje, že Judita je veľmi štíhlej postavy, teda by na takýto čin nemala dostatok sily.

Polícia však prítomnosť tretej osoby na mieste činu v momente vylúčila, keďže nenašli žiadne nasvedčujúce stopy. Netreba zabudnúť na to, že na mieste našli nôž, ktorý bol ukrytý v detskej izbe, v komode pod čiernobielym šálom a tenisovou raketou. Na tomto noži bola krv, ktorá podľa výsledkov DNA patrila Tomášovi a Judite.

KRIMI: Muž napadol v Ubli majiteľa domu príborovým nožíkom
K nebezpečnému vyhrážaniu za použitia príborového noža malo dôjsť v nedeľu v obci Ubľa v Sninskom okrese. Ako o tom TASR informovala hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Prešove Jana Ligdayová, vo večerných hodinách mal obvinený 44-ročný... Čítať ďalej
12 | 06 | 2019 | TASR


Faktom je aj to, že v krvi na podlahe bytu boli iba stopy bosých nôh, ktoré patrili s najväčšou pravdepodobnosťou Judite.