Matovič používa slovník Kotlebu či Fica. Jeho predstava "ultraliberálneho Slovenska" je výkrikom do tmy
12 | 06 | 2019 I Martin Sničovský

Igor Matovič sa začína pred voľbami čoraz viac vyfarbovať. Či mu to prinesie úžitok nie je vôbec jasné.


Po tom, ako ohlásil vznik nového "krída" OĽaNO pod názvom Odvážne, sa akoby jeho verejné vystupovanie uberalo ešte viac ku "konzervativizmu" než kedykoľvek predtým.

Svoj posledný status na Facebooku začal ironicky. "Za posledné dni a týždne sa hitom mnohých našich pisálkov stal nejaký blázen. Vraj za roky v politike neurobil absolútne nič. Neprišiel s nejakou myšlienkou. Nemá žiadny program. Nemá žiadnu víziu, aké by to naše Slovensko malo vlastne byť. Neurobil nič pozitívneho a len vniesol do politiky nedôstojný bordel," napísal.

Spomínaných "pisálkov" obvinil z toho, že "držia palce Kiskovi, aby ho (Matoviča, pozn. redakcie) vo voľbách konečne dorazil... a aby nám tu už v parlamente konečne nezavadzal aj s tým jeho trápnučkým hnutím."

Hneď po tom ale začal s myšlienkami, ktoré by niektorí mohli považovať priam za konšpiračné. Matovič im údajne "nepasuje do krámu", lebo "vedia, že nikdy neboli tak blízko svojmu vysnívanému ultraliberálnemu Slovensku ako v nasledujúcich voľbách."

Hlina sa pustil do Matoviča. Jeho nový projekt mu pripomína "predavačov hrncov"
Predseda KDH Alojz Hlina na svojom profile na Facebooku reagoval na tlačovú besedu Igora Matoviča. Ten dnes predstavil svoj nový "projekt", no slová chvály si od svojho bývalého kolegu zrovna nevyslúžil. Čítať ďalej
10 | 06 | 2019 | Roman Suchý



Matovičovo rozhorčenie je na jednej strane pochopiteľné. Vytvára obraz toho, že sa vďaka nemu "pohli ľady" slovenskej politiky v posledných rokoch a novinári mu tieto zásluhy nechcú uznať.

Na druhej strane je nepochopiteľné, prečo si kvôli tomu vybral slovník, za ktorý v minulosti kritizoval predsedu ĽSNS Mariána Kotlebu, Štefana Harabina či expremiéra Roberta Fica. Mohol by mu niekto vysvetliť, že oháňať sa takýmito prázdnymi floskulami bolo "cool" naposledy pred minulými parlamentnými voľbami v roku 2016, kedy to vďaka migračnej vlne a prístupu Európskej únie aj dokázalo priniesť politické body.

Nejde však o samotnú myšlienku či teóriu liberalizmu a konzervativizmu. Ide o to, že "máchanie hubou" týmto smerom má v dnešnej dobe pre ľudí nulovú hodnotu. Ako príklad by sme mohli uviesť hnutie Sme rodina, ktorého výsledok v eurovoľbách bol tiež poznačený týmto fenoménom, ale o tom sme už písali.

Fejkové účty a chvály do nebies. Kollárovi s kampaňou pomáha bývalý smerák s pochybnou minulosťou
Po sérii volebných neúspechov sa hnutie SME RODINA – Boris Kollár očividne pripravuje na parlamentné voľby. Na pomoc si ale nezavolalo komunikačných expertov, ale exsmeráka s pochybnou povesťou, ktorý v minulosti využíval ešte pochybnejšie... Čítať ďalej
04 | 06 | 2019 | Alexander Adamecký


Nálada v spoločnosti sa neustále mení, a kto si ju nevšíma, je odsúdený na neúspech. Volebná koalícia strán PS a Spolu zachytila trend a to sa odrazilo na ich volebnom výsledku. Väčšinu už totiž nezaujímajú všeobecné kecy a tvrdý slovník, od politikov chcú a očakávajú konkrétne riešenia a činy.

Ten zvyšok, ktorý má o taký druh politiky záujem, už dávno volí Kotlebu alebo sa chystá voliť subjekt, v ktorom bude figurovať Harabin. Pre nich je však Matovič len obyčajným krikľúňom a "daňovým podvodníčkom", ktorý jednoducho nemá žiadnu šancu získať ich hlas.