Favoriti prezidentských volieb Trump a Biden sa na stretnutí navzájom osočovali
12 | 06 | 2019 I TASR

Americký prezident Donald Trump a jeho vyzývateľ v budúcoročných prezidentských voľbách Joe Biden z Demokratickej strany využili svoje utorňajšie výstupy v americkom štáte Iowa na vzájomné urážanie sa, informoval denník Die Süddeutsche Zeitung.


Trump označil Bidena za "hlupáka" a Biden ho zase nazval "existenčnou hrozbou" pre Ameriku. Voľby v rámci Demokratickej strany, v ktorých si jej členovia zvolia svojho kandidáta, sa začnú vo februári 2020 v Iowe. Tento štát USA je významný i z toho hľadiska, že v roku 2008 tam väčšinou za prezidenta zvolili Baracka Obamu a v roku 2016 zase Trumpa.

Bývalý viceprezident Biden patrí medzi viac než 20 demokratických vyzývateľov Trumpa v prezidentských voľbách, ktoré sa uskutočnia v novembri 2020. Podľa doterajších prieskumov má Biden zrejme najväčšie šance zvíťaziť.

Matovič používa slovník Kotlebu či Fica. Jeho predstava "ultraliberálneho Slovenska" je výkrikom do tmy
Igor Matovič sa začína pred voľbami čoraz viac vyfarbovať. Či mu to prinesie úžitok nie je vôbec jasné. Čítať ďalej
12 | 06 | 2019 | Martin Sničovský


"Myslím si, že je duševne ten najslabší," povedal na adresu Bidena Trump. Ostatní uchádzači o post prezidenta majú podľa neho "oveľa viac energie" než on. Dodal, že ak by sa prezidentom stal Biden, ostatné krajiny by sa k USA správali bez rešpektu.

"Zdá sa mi, že je mnou skutočne fascinovaný," povedal Biden. Biden napodobňoval Trumpovo vystúpenie a reagoval na jeho vyhlásenie, že má absolútnu moc: "Nie, nemáte, Donald Trump," uviedol Biden.

Voličov zároveň vyzval, aby sa postavili proti Trumpovým pokusom rozširovať svoje právomoci nad rámec, ktorý určujú administratívne obmedzenia.