Za záhadným zmiznutím lietadiel indického letectva môžu byť mimozemšťania, domnievajú sa médiá (VIDEO)
11 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Vojenské lietadlo AN-32 smerujúce do Mechuka Village v indickej provincii Arunachal Pradesh, ktorá sa nachádza neďaleko hraníc s Čínou, minulý pondelok záhadne zmizlo aj s 13 ľuďmi na palube. Riadiaca veža stratila s lietadlom kontakt bezprostredne po tom, čo stroj vzlietol z letiska Jorhat v susednej provincii Asám.


Indická vzdušná obrana (IAF) ponúkla odmenu až 500 000 indických rupií (približne 7,000 EUR) za informácie o mieste, kde by sa lietadlo mohlo nachádzať. IAF tak urobili až po tom, čo ho nedokázali nájsť ani po rozsiahlom šesťdňovom pátraní.


Indická vláda čelí kritike za to, že nepochopiteľne nedokáže nájsť svoje lietadlo. Teraz sa však k tomu pridali aj rôzne zvesti, že stroj indickej armády pravdepodobne uniesli mimozemšťania.


Spravodajská televízia Zee Hindustan odvysielala v svojich hlavných správach reportáž o únose lietadla mimozešťanmi. Zmiznutie lietadla vysvetľovala ako možnú krádež UFOm, čo “dokonale” podložila aj dramatickou obrazovou grafikou priamo vo vysielaní.


Správa sa síce stala do značnej miery terčom posmechu na sociálnych sieťach, ale nevyhla sa ostrej kritike, že sa spravodajský kanál takouto formou zaoberá naozaj vážnou situáciou.





Tento prípad však nie je jediný, kedy indická armáda IAF stratila lietadlo AN-32. V júli 2016 zmizlo 29 ľudí, ktorí leteli týmto typom lietadla z Chennai do Port Blair. Lietadlo sa doposiaľ nenašlo. Mimozemšťania tak pre niektorých ostávajú jediným pochopiteľným záverom týchto záhadných zmiznutí indických lietadiel.