Usporiadatelia 50. výročia festivalu Woodstock prišli o investora, nakoniec aj o pozemok
11 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Plány na pripomienku 50. výročia legendárneho hudobného festivalu Woodstock zrejme definitívne padli. Majiteľ pozemku sa v pondelok rozhodol zmluvu o prenájme usporiadateľom zrušiť. Správu uviedla agentúra Reuters. Od projektu už v apríli odstúpila spoločnosť Dentsu Aegis Network, ktorá bola hlavným investorom akcie.


Trojdňový festival sa podľa pôvodných plánov mal konať v dňoch 16. až 18. augusta v areáli závodiska Watkins Glen v americkom štáte New York. Spoločnosť Watkins Glen International oznámila, že licenciu na poskytnutie pozemkov na organizovanie festivalu ruší a akciu organizovať nebude.

Woodstock sa v roku 1969 uskutočnil len približne 240 kilometrov odtiaľ, na pozemku farmy v Bethel. Vtedy sa od 15. do 18. augusta 1969 predstavili pred zhruba 400.000 ľuďmi osobnosti a kapely ako Jimi Hendrix, Janis Joplinová alebo The Who.

KRIMI: Srb v Novom Meste nad Váhom chcel ukradnúť peňaženku. Hrozia mu až dva roky za mrežami
Policajti z Nového Mesta nad Váhom obvinili 26-ročného Srba z prečinu krádeže. V Novom Meste nad Váhom chcel 48-ročnej žene ukradnúť peňaženku. Čítať ďalej
11 | 06 | 2019 | TASR


Na novodobom Woodstocku mali vystúpiť dnešné hudobné hviezdy ako rapper Jay-Z, speváčka Miley Cyrus alebo rocková kapela The Killers, ale aj účastníci konania vo veci Woodstocku John Fogerty, kapela Canned Heat či Carlos Santana.