Slávnemu Bollywoodskemu hercovi hackli účet na Twitteri. Vystrašili takmer 40 miliónov ľudí!
11 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Slávnemu Bollywoodskemu hercovi Amitabhovi Bachchanovi sa nabúrala do súkromného účtu na Twitteri turecká hackerská pro-Pakistánska skupinoa Ayyildiz Tim. Tí z hercovho účtu rozposlali rôzne anti-Indické tweety, ktoré sa dostali k jeho takmer 40 miliónom sledovateľom.


Hackeri v pondelok v noci zmenili Bachchanov profilový obrázok na pakistánskeho premiéra Imrana Khana, sediaceho vedľa vlajky Pakistanu. Taktiež upravili informácie o hercovi a do jeho Bio na Twitteri napísali: „Herec... no aspoň niektorí to stále hovoria! “ nasledované heslom „Love Pakistan". 





Skupina vyslala celkom tri twíty k 37,4 miliónom Bachchanových sledovateľov, ktoré boli namierené proti Indii alebo proti správam odsudzujúce Pakistan. Hackeri riešili aj „neúctivé správanie Islandu voči tureckým futbalistom“ a taktiež odsúdili Indiu za „nemilosrdné útoky na moslimov“ počas Ramadánu.



Účet bol mal byť rýchlo zablokovaný a následne obnovený po tom, ako bol hacknutý. Hovorca polície v Bombaji povedal, že záležitosť vyšetruje ich policajná kybernetická jednotka, ktorá sa orientuje na boj s počítačovou kriminalitou.