INFORMUJEME: Mladí slovenskí umelci sa môžu uchádzať o grant
11 | 06 | 2019 I TASR

Mladí slovenskí umelci sa môžu uchádzať o grant. Financie získajú na priame náklady potrebné na tvorbu aktívnych skupín, ktorých členmi budú študenti tvoriaci v oblastiach audiovizuálna tvorba, film, rozhlas a televízia, divadlo, hudba, výtvarne umenie a literatúra. V tomto roku môžu začínajúci literáti získať aj mentorstvo slovenského autora.


"Podporíme aktívne skupiny zložené z učiteľov, študentov a slobodných umelcov, ktorí sa venujú tvorbe s cieľom vytvoriť dielo a z pozície renomovaných umelcov či pedagógov," priblížila manažérka nadácie a sponzoringu projektu Grant Viac umenia Zuzana Böhmerová. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 3000 eur.

POČASIE: Od druhej do šiestej si dajte pozor na extrémne teploty na celom Slovensku!
Vo veľkej časti Slovenska hrozia počas utorka vysoké teploty, a to do 34 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe. Čítať ďalej
11 | 06 | 2019 | TASR


S redigovaním textov pomôžu začínajúcim autorom Ján Púček, Monika Kompaníková, Marta Součková, Daniel Hevier, Eva Borušovičová, Vladimír Balla, Vladimír Janček a Miroslava Vallová. Upozornia ich na chyby či na možnosti, ktoré nevyužili.

Grantový program otvorila Nadácia Tatra banky ôsmykrát. Projekty je možné prihlásiť elektronicky prostredníctvom online formulára najneskôr do 29. septembra.