Facebook stavil na zelenú. Do nových solárnych zariadení investuje 416 miliónov dolárov
11 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Facebook stavia v západnom Texase solárnu elektráreň, ktorá je prvou priamou investíciou spoločnosti do obnoviteľných zdrojov energie. Zariadenie Prospero Solar za 416 miliónov dolárov s kapacitou 379 megawattov je považované za jeden z najväčších solárnych projektov v krajine. Informovali o tom zahraničné médiá.


Kapacita solárnej farmy je podľa odborového združenia solárneho priemyslu dostatočná na pokrytie potrieb zhruba 72.000 domácností. Zariadenie o rozlohe 18 kilometrov štvorcových má byť dokončené na budúci rok.

Pri Albuquerque teraz Facebook dokončuje stavbu dátového centra, ktoré bude energiu z novej farmy využívať.

V Partizánskom predával pervitín vo veľkom, teraz mu hrozí 15-ročné väzenie
Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi čelí 40-ročný muž z okresu Partizánske. Muž mal predávať pervitín v okrese Partizánske, informoval v... Čítať ďalej
11 | 06 | 2019 | TASR


Keďže sa obnoviteľná energia stáva cenovo dostupnejšou, má zmysel, aby Facebook do solárnej energie investoval, uviedol analytik spoločnosti EQ Research Ben Inskeep. Dátové centrá majú obrovské prevádzkové náklady.

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg v apríli oznámil, že spoločnosť pracuje na šiestich nových solárnych projektoch na podporu dátových centier. Cieľom Facebooku je, aby do roku 2020 všetky jeho dátové centrá aj kancelárie spotrebovávali len energiu z obnoviteľných zdrojov. V minulom roku sa im podarilo dosiahnuť hranicu 75 percent.