Trump má v pláne opäť zvyšovať clá
10 | 06 | 2019 I TASR

Americký prezident Donald Trump počíta s tým, že sa na nadchádzajúcom samite lídrov skupiny G20 stretne s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Varoval, že ak sa nestretnú, uvalí nové clá na čínske tovary.


Trump v rozhovore pre CNCB odpovedal kladne na otázku, či uvalí ďalšie clá na čínsky dovoz, ak čínsky prezident nepríde na samit skupiny G20, ktorý sa bude konať koncom mesiaca v Japonsku. Dodal však, že stretnutie je naplánované.


"Bol by som prekvapený, ak by neprišiel," dodal Trump. "Myslím si, že príde, nepočul som, že nepríde."

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí však uviedol, že v súčasnosti nemá žiadne informácie o rokovaniach čínskeho a amerického prezidenta.

Trump predpokladá, že Čína uzavrie s USA obchodnú dohodu, pretože ju potrebuje. Americký prezident v pondelok tiež kritizoval Peking za devalváciu meny. Dodal, že s tým treba niečo robiť, pretože to vytvára nerovné podmienky. Menovú politiku americkej centrálnej banky (Fed) označil za deštruktívnu, pretože neznižuje úrokové sadzby.

Už stačilo! Rím sa musel prispôsobiť novým "trendom", mnoho vecí je už zákazaných
Stravovanie na ulici v blízkosti pamiatok či spev na verejnosti, aj tieto veci sú zakázané podľa nových pravidiel v Ríme. Informácie priniesol The Guardian. Čítať ďalej
10 | 06 | 2019 | Roman Suchý