Fínsku hliadku vystrašilo “trojhlavé morské monštrum”. Z hustej hmly sa napokon vynorilo milé prekvapenie
10 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Fínska pobrežná hliadka spozorovala neidentifikovateľný objekt, ktorý pripomína „trojhlavé morské monštrum“. K objektu vyslala hliadkový čln, aby v hustej hmle podrobne preskúmala svojrázny cieľ. Nakoniec sa ukázalo, že nejde o morskú obludu.


Príslušníci Fínskej pobrežnej stráže ostali prekvapení, keď sa z hustej hmly vynorilo nezvyčajné plavidlo, ktoré v nedeľu plávalo vodami Fínskeho zálivu. Kvôli zlej viditeľnosti bolo však ťažké identifikovať typ plavidla. K objektu teda vyslali hliadkovací čln, aby zameraný cieľ skontroloval.


Hana Zagorová o Gottovi: "So ženami to naozaj vie!" A to nie je všetko
Nová kniha Náš Karel, ktorá vznikla ku Gottovým nadchádzajúcim okrúhlym 80. narodeninám, je plná rozhovorov s osobnosťami z radov jeho priateľov a kolegov. Čo o ňom prezradila Hana Zagorová, ktorá s ním dominovala československú popovú scénu v... Čítať ďalej
10 | 06 | 2019 | Roman Suchý

Ukázalo sa, že ide o svojráznu ruskú jachtu s veľkým trojhlavým drakom na prove trupu lode. Pobrežná stráž následne o tejto udalosti informovala miestne médiá. Ohromení dôstojníci sa nevedeli vynačudovať z nezvyčajného tvaru jachty a jej fotografie zdieľali na sociálnych sieťach, pričom plavidlo označili za „trojhlavé morské monštrum“.



"Nikdy predtým som sa nestretol s ničím podobným," uviedol riaditeľ Pobrežnej stráže Jarmo Hakkinen.


„Pre nás je štandardným postupom posielať hliadkové člny, aby sme identifikovali plavidlá plaviace sa blízko hraníc. Ale tentoraz to našťastie viedlo k tomu zábavnejšiemu prípadu.“


Škriatok Dobby, alebo mimozemšťan? Virálne video desí internet.
Virálne video uverejnené na Facebooku spustilo divokú diskusiu medzi fanúšikmi sci-fi a fantasy. Celý internet diskutuje o tom, či podivné „stvorenie“ na videu je naozaj škriatok Dobby z Harryho Pottera, alebo ide o mimozemšťana, ktorého zachytila... Čítať ďalej
10 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič

Jachta bola zrejme štylizovaná ako stredoveká ruská loď, ktorá mala podobný dizajn ako lode Vikingov. Trojhlaví draci alebo hadi sa tiež často objavujú v ruských ľudových rozprávkach.


Pobrežná stráž neuviedla ďalšie detaily o „morskom monštre“, okrem toho, že jachta bola vyrobená pred tromi rokmi a pravdepodobným cieľom jej plavby bol veľtrh v Nórsku, keďže sedemnásťčlenná posádka bola oblečená v „tradičných kostýmoch“.