Zbytočná tragédia. Ruskí chuligáni zabili majstra v zápasení, ktorý bránil tehotnú ženu
09 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Hrozná tragédia sa udiala v Moskve. Sergej Čujev († 34), preborník v grécko-rímskom zápasení, bol ubitý na smrť skupinkou chuligánov. Pritom sa len snažil brániť nevinnú tehotnú ženu, ktorú napadli.


34-ročný Čujev sa prechádzal parkom na juhozápade Moskvy, keď narazil na skupinku troch chuligánov, ktorí obťažovali tehotnú ženu. Mladíkov sa najprv snažil konfrontovať verbálne, to ale nestačilo, a tak došlo na súboj.

Komentár Leonida Savina: Nová stratégia Pentagonu pre nový Indo-pacifický región
Z Perzského zálivu do Arktídy a z Juhočínskeho mora do Suezu. Čítať ďalej
09 | 06 | 2019 | Leonid Savin (Fond strategickej kultúry)


Lenže Čujev na presilu nestačil. Podľa dostupných informácií padol do jedného z jazierok v parku, kde ho mladí násilníci bili tak dlho, kým si neboli istí, že sa už nevynorí. Čujevovi už bohužiaľ nedokázala pomôcť ani privolaná záchranka. Polícia tak bude stíhať troch mužov, ktorí sú od incidentu na úteku, a súdiť ich za vraždu.

Nie je to prvýkrát, čo majstri silových či bojových športov v Rusku došli k tragickému koncu. Andrej Dračev, šampión Ruska a Európy v powerliftingu, sa pred dvoma rokmi dostal do konfliktu s bývalým MMA bojovníkom Anarom Allahveranovem. Hoci navrhol, že svoj spor majú preniesť do ringu a vybaviť si to ako muži, Allahveranov s ním všetko chcel zúčtovať na ulici. Dračevovi privodil smrteľné zranenia hlavy a odpykáva si osemnásť rokov vo väzení. Tento rok v apríli v Amure ubodal trénera karate ešte len 17-ročný útočník.