RELAX: Trendom v letnej dovolenkovej sezóne 2019 zostáva Turecko
09 | 06 | 2019 I TASR

Trendom v tohtoročnej letnej sezóne zostáva Turecko pre vyvážený pomer kvality a ceny. Zvýšený záujem bol zaznamenaný aj o Egypt. Pre TASR to uviedla Jana Varinská zo Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA).


"Väčšina klientov slovenských cestovných kancelárií preferuje pobyt v hotelových komplexoch, ktoré ponúkajú široký sortiment služieb all inclusive, vrátane akvaparkov, profesionálnych animácií a rôznych iných doplnkových služieb," priblížila Varinská.

HISTORICKÉ OKIENKO: Pred sto rokmi obsadili maďarskí boľševici viaceré mestá na Slovensku
V júni 1919 sa Československá republika ocitla v najvážnejšej kríze od svojho vzniku. Útok Maďarskej republiky rád, snažiacej sa o obnovu veľkého Uhorska, priniesol obsadenie viacerých slovenských miest, vrátane Košíc. Situáciu v strednej Európe... Čítať ďalej
09 | 06 | 2019 | TASR


SACKA zaregistrovala aj zvýšený záujem o destináciu Egypt, ktorá bola v minulosti podľa Varinskej v mimoriadnej obľube slovenských dovolenkárov. "Veľká časť klientov zostáva verná obľúbeným destináciám, ako sú grécke ostrovy, Bulharsko, Taliansko, Cyprus, Španielsko a podobne," doplnila. V segmente dovoleniek vlastnou alebo autobusovou dopravou podľa nej naďalej vedie Chorvátsko.