KRIMI NA STOPE: Pri Bratislave našli mŕtvu tínedžerku, ležala v byte muža zo známej kauzy
09 | 06 | 2019 I Ivan Mego, NA STOPE
Mŕtve dievča nájdené v byte vo Svätom Jure malo sedemnásť rokov. Policajti v tejto súvislosti vyšetrujú dvojicu mužov, ktorých mená figurujú aj v kauze záhadných úmrtí v domove pre seniorov v Bratislave. Muž, ktorý ju našiel tvrdí, že ide o dievča v policajnom pátraní s popisom – nezvestná. Informuje portál na NASTOPE.SK.

Informácie o smrti tínedžerky sú zatiaľ len veľmi strohé. Istuje é je, že mŕtve dievča našli v byte obytného domu vo Svätom Jure. Prípad sa mal stať tento týždeň v utorok. Portál NASTOPE.SK bol priamo na mieste, odkiaľ policajti vyniesli pozostatky nebohej tínedžerky. Obyvatelia sídliska už o smrti tínedžerky počuli. Jej smrť si spájajú so zvláštnymi indivíduami, ktoré byt na druhom poschodí v poslednom období navštevovali. Na mieste sme sa dozvedeli, že tínedžerka zomrela v byte na druhom poschodí, ktorý patrí Leopoldovi V.

Meno tohto 52-ročného muža verejnosť pozná z kauzy domova pre seniorov v Bratislave, kde úradoval kuchár, ktorý sa vydával za lekára a upratovačka, z ktorej sa stala ošetrovateľka. Leopold V. bol zakladateľom a riaditeľom neziskovej organizácie IRIS a spolu s obvineným Ivanom Bihárym ju riadili. Fungovanie tejto organizácie skončilo potom, ako v nej policajti urobili akciu pre záhadné úmrtia ľudí v spomínanom zariadení.

Do hľadáčika polície sa dostalo približne desať zvláštnych úmrtí. Ivana Biháryho a Vanessu Pútikovú obvinili, že klientom centra pre seniorov podávali lieky bez odborných vedomostí. V dôsledku toho malo niekoľko ľudí dokonca zomrieť. V súvislosti s fungovaním tohto zariadenia bol vyšetrovaný aj spomínaný Leopold V. „Nevedel som o tom. Kto vás pustil? Adios … “ reagoval zvláštnym spôsobom vtedy na otázky týkajúce fungovania domova pre seniorov Leopold V.



Bola to nejaká Vanesa

Polícia má v hľadáčiku Leopolda V. aj v súvislosti s úmrtím 17-ročného dievčaťa v jeho byte. Za jej smrťou majú byť podľa obyvateľov obytného domu drogy. Týmto smerom sa podľa našich informácií uberá aj policajné vyšetrovanie. Leopold V. sa vraj niekoľko dní po smrti tínedžerky ukrýval na neznámom mieste. Telo našiel jeho priateľ Ľuboš Z., ktorý mal tiež pracovať v domove pre seniorov, kde za záhadných okolností zomierali ľudia.

Reportér portálu NASTOPE.SK sa priamo v bytovke stretol s oboma mužmi, ktorí v byte na druhom poschodí bývajú. „Ja som ju našiel. Bola to nejaká Vanesa, ktorá k nám prišla. Asi si niečo pichla, ale ja o tom veľa neviem. Zavolám vám majiteľa bytu,“ reagoval Ľuboš Z. na otázky týkajúce sa smrti tínedžerky. Leopold V., už taký zhovorčivý nebol. „Nič sa tu nestalo,“ reagoval stroho a zatvoril dvere.

Po mŕtvej tínedžerke pátrali policajti

Portálu NASTOPE.SK sa podarilo zistiť, že po nebohej Vanese zrejme pátrajú policajti. Jej fotografia spolu s popisom je totiž stále v databáze nezvestných ľudí. To, že mŕtva Vanesa je dievča, po ktorej pátrajú policajti, nám potvrdil muž, ktorý ju v byte objavil a privolal políciu. Dôvodom pátrania po Vanese bol útek z detského domova, kde žila. Pátranie po nej bolo vyhlásené 29. mája 2019. Okolnosti smrti vyšetrujú policajti, ktorí už oboch mužov vypočuli. V súvislosti s úmrtím mladého dievčaťa zaslali otázky. Na odpoveď čakáme.