Reparačné požiadavky Grécka sú urážkou! Nemci si nebrali servítky pred ústa
08 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Je to otvorená urážka Nemecka a nevýslovný nezmysel, napísal nemecký denník Bild ku gréckym reparačným požiadavkám.


Grécko zrejme opäť čelí finančným problémom, a preto požaduje, aby Berlín zaplatil za druhú svetovú vojnu nové, niekoľkomiliardové reparácie, uviedol pobúrene nemecký denník. "Ohromujúci list", ktorý dostala nemecká vláda z Grécka uvádza, že Atény "nežartujú" a od Berlína vyžadujú miliardy eur ako odškodné.

Veľvyslanectvo Grécka v Berlíne poslalo verbálnu nótu nemeckému ministerstvu zahraničných vecí, v ktorej grécka vláda požaduje, aby Nemecko začalo rokovania o odškodnení za škody, ktoré Grécko utrpelo počas druhej svetovej vojny.

Fico je späť v centrále Smeru. Dva týždne dohadov kde je sa skončili
07 | 06 | 2019 | Zuzana Vargová


Západné Nemecko nezaplatilo žiadnej krajine náhradu škôd tak veľkoryso ako Grécku, tvrdí autor článku. Podľa dohôd bola už v roku 1990 definitívne vyriešená otázka reparačných platieb Grécku. Napriek tomu požaduje, aby Nemecko vrátilo určité "archeologické poklady".

Podľa názoru nemeckého experta na Grécko, profesora Heinza Richtera, nie je požiadavka gréckej vlády nič iné, ako "čistá arogancia". Jeho hodnotenie akcie Atén znie: "Kedykoľvek Grécko čelí politickým a finančným problémom, je tento neuveriteľný nezmysel zaradený do programu rokovania."