Medzinárodná organizácia práce oslavuje 100. výročie od jej vzniku. Gratulovala aj Merkelová
08 | 06 | 2019 I TASR

Nemecká kancelárka Angela Merkelová pripomenula k 100. výročiu založenia Medzinárodnej organizácie práce (ILO) potrebu uplatnenia sociálnych štandardov pre všetkých pracujúcich ľudí.


Zlepšenie pracovných podmienok na celom svete je v záujme Nemecka a nemeckých podnikov. Politička vo videu uverejnenom v sobotu povedala: „Chceme, aby sociálne štandardy platili pre všetkých ľudí na svete.“ ILO sa zasadzuje za skončenie nútenej a detskej práce, za rovnaké príležitosti pre mužov a ženy.

ŠKANDÁL: Konferencia Globsec stála 900 000 eur. Viac ako 76% zaplatia daňoví poplatníci
Výdavky za trojdňovú konferenciu GLOBSEC presiahli sumu 900 000 eur. Vyše 76% zo spomínanej sumy zaplatí štát cez dotácie od jednotlivých rezortov. Čítať ďalej
08 | 06 | 2019 | Peter Králik


„Pre Nemecko je činnosť ILO dôležitá aj pri digitalizácii,“ dodala kancelárka. V utorok vystúpi s prejavom v ženevskom sídle organizácie, ktorá pracuje na vyhlásení k 100. výročiu svojho založenia. Bude venované digitalizácii a sociálnej práci. Bude sa zaoberať nájdením rovnováhy medzi šancami a rizikami digitálnej zmeny. Podľa Angely Merkelovej „je to v tom najhlbšom nemeckom záujme“.