SaS kritizuje vládu za jej postoj k registrovaným partnerstvám. Vraj ani prstom nepohne ...
05 | 06 | 2019 I Peter Králik/TASR

SaS kritizuje vládu za jej postoj k registrovaným partnerstvám. „Ani prstom nepohne, aby sa tento ústretový krok k občanom s odlišnou sexuálnou orientáciou zrealizoval,“ vyhlasuje.






 

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje za vrchol farizejstva a neúprimnosti, ak sa vláda Petra Pellegriniho pred OSN formálne hlási k prijatiu zákona o registrovaných partnerstvách, ale ani prstom nepohne, aby sa tento ústretový krok k občanom s odlišnou sexuálnou orientáciou zrealizoval.

„Pýtame sa, ako hlasovali vo vláde ministri za SNS, ktorá je ostro proti registrovaným partnerstvám, keď tá istá vláda deklaruje, že do piatich rokov sa registrované partnerstvá na Slovensku zlegalizujú,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS a tímlíderka strany pre osobné slobody Natália Blahová.

Ak k tomu podľa Blahovej pridáme fakt, že ani poslanci Smeru-SD nepodporili návrh zákona o registrovaných partnerstvách, ktorý SaS predložila do parlamentu minulý rok, vychádza z toho jediné.

„A to, že vláda Petra Pellegriniho už nepočíta s tým, že Smer-SD a SNS budú po voľbách vo vláde. Naopak, ráta s tým, že Slovensko budú viesť pokrokové politické sily, ktoré zrealizujú prijatý záväzok voči OSN, ale najmä voči našim vlastným občanom, sexuálnym menšinám. Strana SaS sa k týmto silám hlási,“ uzavrela Natália Blahová.