Danko zas táral v Bielorusku. Veľa politických strán znamená nebezpečenstvo, povedal. To myslí vážne?
04 | 06 | 2019 I TASR

Slovensko a Bielorusko majú veľký potenciál pre spoluprácu. Uviedol to predseda Národnej rady SR Andrej Danko po stretnutí s bieloruským prezidentom Alexandrom Lukašenkom.


"Hovorili sme aj o možnosti kooperácie v oblasti vzdelávania, uznávania diplomov, o možnostiach ekonomickej spolupráce. Najviac sme sa venovali rizikám modernej digitálnej doby," zhrnul Danko. V súvislosti s digitálnym priestorom zdôrazňuje potrebu ochrany detí.

"Ako európsky štát si uvedomujeme riziká, ktoré vychádzajú z digitálneho priestoru, z facebooku, youtube. Aké je nebezpečné, keď tieto médiá ovplyvňujú politiku. Aké je nebezpečné, keď je obrovské množstvo politických strán," doplnil Danko.

Choroby, tisíce migrantov na uliciach, preplnené centra. Situácia v Bosne je zúfalá
Tisíce migrantov a utečencov uviazli v Bosne na ceste do západnej Európy. Zúfalo potrebujú humanitárnu pomoc, varuje Medzinárodný Červený kríž, ktorý upozorňuje, že niektorí z nich už pri pokuse nájsť bezpečné útočisko... Čítať ďalej
04 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Šéf parlamentu pozval bieloruskú delegáciu na oslavy 75. výročia Slovenského národného povstania. "Sme si blízke národy. Máme veľký potenciál v spolupráci," povedal.

Lukašenko na stretnutí uviedol, že podporuje silnú Európsku úniu, ktorú považuje za jedinečný priestor, kde môžu slovanské národy reálne presadiť svoje záujmy. Danko v tejto súvislosti poznamenal, že slovanské národy patria v Európe k tým menším, a preto by mali užšie spolupracovať.