Valí sa to na nich z každej strany. Štefunkova firma zarobila na predraženom tendri, opäť
03 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová

Skenery, projektory alebo monitory, ktoré dodala firma, kde má Ivan Štefunko menšinový podiel, boli predražené. Ten však tvrdí, že o zákazke pre Vysokú školu výtvarných umení nič nevie. Informácie priniesli Aktuality.sk.


Firma Monogram Technologies, v ktorej má podpredseda Progresívneho Slovenska menšinový podiel, zarobila v ďalšom spornom tendri. Ide o zákazku pre Vysokú školu výtvarných umení. Tender z roku 2012 bol v hodnote vyše pol milióna eur. Zaujímavé je, že sa do súťaže prihlásila len spomínaná firma. Jej ponuka bola o pár stoviek eur nižšia než predpokladaná hodnota zákazky.

ŠKANDÁL: Kampaň PS-Spolu v eurovoľbách bola financovaná aj firmou s daňovými nedoplatkami
Firma, ktorú vlastní Simona Petrík, je ďalším darcom na eurokampaň strany Spolu.V tom by nebol žiadny problém. Podozrivé je, keď firma, ktorá je v strate, financuje politickú kampaň nejakej strany. Možno aj nad tým by sa dali prižmúriť oči. Nedajú... Čítať ďalej
03 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Firma dodala univerzite nielen počítače so softvérom, ale aj špecializované stroje na tkanie a iné činnosti. Niektorý tovar bol oproti verejne dostupným cenám niekoľkonásobne predražený. Napríklad monitory HP, ktoré dodávala firma za takmer 1800 eur, boli oproti priemernej cene predražené až o 80 percent.

Skener, ktorý dodával Monogram univerzite za štyri tisíc eur, bol predražený o štyridsať percent. Projektory boli predražené o takmer 30 percent.

ŠKANDÁL: Stranu Spolu do eurovolieb financoval vydavateľ denníka SME
Beblavému a spol prispela na transparentný účet akciová spoločnosť Prvá slovenská investičná skupiny (PSIS), ktorá je podľa mediálne.sk väčšinovým vlastníkom (60%) vydavateľstva Petit Press, a.s.. Spoločnosť vydáva denník Sme a spravuje aj webovú... Čítať ďalej
03 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Ivan Štefunko je štvrtinovým akcionárom spoločnosti Monogram Ventures – materskej firmy Monogram Technologies.

Tvrdí , že o zákazke nemá žiadne informácie. „Vzhľadom na svoj majetkový podiel sa nikdy nepodieľal na bežnom chode spoločnosti,“ uviedol hovorca PS Ľubomír Ondrejkovič pre Aktuality. Štatutár firmy Ján Jenča nepovažuje cenové porovnanie s heureka.sk za relevantné, no žiadne relevantné porovnanie sám nepriniesol.

Monogram dodával aj licencie grafických programov, ktoré však boli extrémne predražené. VŠVU vtedy kupovaladve verzie Adobe Creative suite pre univerzity.

Ťahá ho to ku Kiskovi? Šeliga zbalil kufre, odstupuje ako hovorca slušného Slovenska
Juraj Šeliga už nebude vystupovať ako hovorca iniciatívy Za slušné Slovensko a rozhodol sa, že z nej odstupuje. Novou hovorkyňou bude Eva Lavríková, ďalšími hovorcami ostávajú Karolína Farská a Ján Gálik. TASR o tom informovala Lavríková.... Čítať ďalej
03 | 06 | 2019 | TASR


Lacnejšia stojí 449 dolárov, drahšia 799 dolárov. Monogram ich dodával univerzite za 1239 eur a 2640 eur, čo je viac než trojnásobne drahšia cena.

„Toto neviem. My sme dodávali novšie verzie podobného balíka, ale tie majú iné ceny. V čase dodávky už zrejme tieto verzie neboli dostupné a dodávali sa novšie verzie,‘‘ povedal pre Aktuality Jenča. Na otázku, aké novšie verzie Monogram dodával, ale neodpovedal.

Celkove obsahuje zmluva medzi univerzitou a Monogramom 57 položiek. Cenové porovnania však bolo možné nájsť len k niektorým.