Boeing "lieta" v problémoch. Viac než 300 lietadiel má na krídlách chybné diely
03 | 06 | 2019 I TASR

Viac ako 300 lietadiel Boeing 737 vrátane modelu Max môže mať na krídlach chybné diely, ktoré nespĺňajú štandardy týkajúce sa pevnosti a životnosti. V nedeľu o tom informoval americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) po spoločnom vyšetrovaní s Boeingom.


FAA uviedla, že nariadi aerolíniám, ktoré vlastnia tieto stroje, aby chybné diely odstránili a nahradili. Až 148 dielov, ktoré produkuje dodávateľ Boeingu, môžu byť nesprávne vyrobené, takže môžu predčasne prasknúť alebo byť poruchové, uviedla FAA. Existuje riziko, že porucha niektorého dielu môže poškodiť lietadlo pri lete.

Stojí za tým Penta? Pri Banskej Štiavnici má vyrásť golfový areál a hotel, obyvatelia sa búria
Proti zámeru postaviť v obci Podhorie neďaleko Banskej Štiavnice športovo-rekreačný areál, ktorého súčasťou by mali byť golfové ihrisko, sedemposchodový hotel, ale aj obytné zóny, spisujú nespokojní obyvatelia petíciu. Myslia si, že tento zámer je... Čítať ďalej
03 | 06 | 2019 | TASR


Problém sa môže týkať 133 lietadiel 737 NG a 179 strojov 737 Max, dodala FAA. Podľa Boeingu má podozrivé diely nainštalovaný zrejme menší počas lietadiel, ale odporúčal, aby sa prekontrolovali aj ostatné stroje.

FAA uviedla, že vydá smernicu týkajúcu sa letovej spôsobilosti, ktorá nariadi servisné akcie na výmenu podozrivých dielov. Aerolínie budú mať na výmenu 10 dní. FAA dodala, že na to upozornila aj ďalšie medzinárodné letecké dohľady.