Do Česka sa po deviatich rokoch vrátia hokejové majstrovstvá sveta v roku 2024
24 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Hokejové majstrovstvá sveta v roku 2024 sa uskutočnia v Českej republike, dejiskom budú Praha a Ostrava. O rok skôr sa bude hrať svetový šampionát v Rusku v Petrohrade a v roku 2025 sa uskutoční vo Švédsku a Dánsku. Potvrdil to kongres Medzinárodnej hokejovej federácie v dejisku prebiehajúcich MS v Bratislave.


Do Českej republiky sa majstrovstvá sveta vrátia po deviatich rokoch. Naposledy sa konali v Čechách v roku 2015 rovnako v Prahe a v Ostrave. Šampionát vtedy vytvoril rekord v návštevnosti s 741 690 divákmi. Na českom území sa svetová elita predstaví jedenástykrát v histórii.

Na tomto scenári rozdelení sa dohodli zástupcovia Českej republiky, Ruska a Švédska viac ako pred rokom a po septembrovom polročnom kongrese na Malte bolo jasné, že kongres v Bratislave by to mal už len formálne potvrdiť.

R. Raši: Jednou z dominantných tém zasadnutia Rady OECD boli digitálne zručnosti
Jednou z dominantných tém zasadnutia Rady Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) na úrovni ministrov, ktoré sa konalo v Paríži 22. – 23. mája, boli digitálne zručnosti, ale tiež zdaňovanie digitálnych služieb. Skonštatoval to... Čítať ďalej
23 | 05 | 2019 | tasr


Samostatná Česká republika bude hostiť svetový šampionát tretíkrát. Aj v roku 2004 sa hralo zhodne v Prahe a Ostrave. S oboma mestami kandidoval český hokej i pre rok 2024, hovorilo sa ale aj o ďalšej variante.

"Nezakrývam, že je tu určitá snaha postaviť v Brne novú halu s pomerne značnou kapacitou. Avšak s touto informáciou sa dá v súčasnosti ťažko pracovať, pretože ešte nie je ani zakopané do zeme. Avšak nevylučujem situáciu, že keby k tomu došlo, tak budeme viesť jednania jednak Český zväz ľadového hokeja medzi sebou a jednak s Medzinárodnou hokejovou federáciou, kde majstrovstvá usporiadame, "povedal generálny sekretár českého hokeja Martin Urban pre kongres.

Doteraz bola schválené usporiadanie šampionátov do roku 2022. Budúci rok budú hostiť MS švajčiarske mestá Zürich a Lausanne, v roku 2021 sa turnaj uskutoční v bieloruskom Minsku a lotyšskej metropole Rige a o rok neskôr vo Fínsku v Helsinkách a Tampere.