M. Lajčák rokoval s V. Titovom o slovenskom predsedníctve v OBSE
23 | 05 | 2019 I tasr

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky a úradujúci predseda Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Miroslav Lajčák rokoval vo štvrtok v Bratislave s prvým námestníkom ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Vladimirom Titovom. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.


"Hlavnou témou ich diskusie boli aktuálne otázky slovenského predsedníctva v OBSE a jeho snaha o posilnenie úlohy organizácie pri riešení konfliktov. Prioritnú pozornosť v tomto smere venovali situácii na východe a juhovýchode Ukrajiny, ako aj možnostiam zlepšenia životných podmienok obyvateľov v ďalších konfliktných oblastiach,” informoval rezort diplomacie.

Lajčák informoval Titova aj o výsledkoch svojich ciest do účastníckych krajín OBSE vrátane ostatnej návštevy troch štátov strednej Ázie.

Partneri rokovali aj o možnostiach ďalšieho rozvoja dvojstranných vzťahov. „Slovensko má záujem o prehlbovanie partnerskej spolupráce s dôrazom na hospodársku, investičnú a obchodnú oblasť. Potenciál však vidíme takisto v prehĺbení kooperácie na pôde medzinárodných organizácií," uviedol Lajčák, ktorý s Titovom diskutoval aj o aktuálnych medzinárodnopolitických otázkach, vrátane vývoja v regióne strednej a východnej Európy.