Jana Teleki: Necháme sa dobehnúť progresívcami alebo pôjdeme voliť ?
23 | 05 | 2019 I Jana Teleki
Väčšina kandidátov krajín Európy sa v predvolebnej kampani sústredí na riešenie nelegálnej migrácie.    Predstavitelia členských štátov, ktorých sa týka takzvaná Balkánska cesta reflektujú najmä na fakt, že v roku 2018 bolo zistených 150 tisíc ilegálnych porušení hraníc, na dennodenné nelegálne porušovanie hraníc štátov a na nárast násilnej trestnej činnosti.

Na Slovensku je v predvolebnej kampani témou číslo jedna paradoxne boj proti fašizmu, ktorému naplno, v roku 2016, spontánne prepadli mimovládne organizácie podporujúce migráciu, po tom ako Sorosom podporovaná skupina Liberties v roku 2016 podala návrh na vytvorenie finančnej platformy na podporu týchto organizácii.

Donori, projekty, granty  

Naši extrémni aktivisti, štedro podporovaní donormi, intenzívne celé roky šíria nezmyselnú propagandu o náraste extrémizmu, dokonca fašizmu. Vo virtuálnom svete zvádzajú boje s fiktívnym nepriateľom a viac, či menej úspešne pokúšajú sa polarizovať spoločnosť a vyvolávať napätie. Tretí sektor v spolupráci s médiami úspešne bodoval nielen na Slovensku, ale aj okolitých krajinách, kým si ľudia nezačali uvedomovať, že vo vyhláseniach a kampaniach mimovládnych organizácií absentuje zmysel pre realitu.

Ušľachtilé ciele sú iba klišé  

Boj ľudskoprávnych organizácii proti fašizmu, je najmä v posledných mesiacoch, iba bojom o najväčší kus koláča z prostriedkov vyčlenených na aktivistov podporujúcich migráciu.  ´

Podľa rozhodnutia komisie z 18.januára 2019 na podporu politických aktivistov podporujúcich migráciu by malo byť vyčlenených 1.8 miliárd eur. Prostriedky nie sú určené pre priamu podporu migrantov, ale na podporu aktivistov. Európska komisia neplánuje obmedziť migráciu, ale finančne podporovať organizácie, ktoré  migrácii napomáhajú.

Vlna fiktívneho boja proti fašizmu, extrémizmu a nacizmu na odvedenie pozornosti od diania v Európskej únii, zároveň vyhovuje stranám politického spektra, nakoľko by v rámci kampane mohla dôjsť reč na jednotlivé hlasovania v rámci doterajšieho pôsobenia v EP.

Kandidáti väčšiny strán si uvedomujú, že nemôžu ani len otvoriť tému migrácie, nakoľko ich nominanti hlasovali v rozpore s tým, čo prezentovali na domácej pôde občanom, ktorých zastupovali v Európskom parlamente.

A tak boj proti fiktívnemu nepriateľovi dostal zelenú na všetkých frontoch.  Podporu mimovládnych organizácií si plnými dúškami vychutnávajú kandidáti PS – Spolu.

Kandidáti koalície PS – Spolu otvorene prezentujú podporu nezmyselných návrhov Bruselu, ako záujem Slovenskej republiky. Na jednej strane sa nás pokúšajú presvedčiť, že chcú chrániť záujmy Slovenskej republiky a na strane druhej podporujú povinné kvóty, riadenú migráciu,  pranie špinavých peňazí cez  migračné karty, či víza pre migrantov, na základe ktorých po prekročení hraníc štátu získajú práva domáceho obyvateľstva.

Skutočné záujmy koalície PS Spolu v plnej nahote obnažil Michal Šimečka v rozhovore pre denník Sme, v odpovedi na otázku, čo si predstavuje pod národnými záujmami. V dobrej viere, že občan nemá ani páru, o čom „točí“, postavil kampaň na podpore Frontex-u a dôraze na ochranu kohéznych fondov, ktoré prezentuje ako jediný skutočný záujem Slovenska.   

 Michal Šimečka:  

... pre Slovensko je kohézna politika dôležitejšia ako pre krajiny, ktoré sú iba prispievateľmi. Podobne je to pri zahraničnej bezpečnostnej politike...

Pokúsme sa rozmeniť na drobné, čo chce v mene občanov  Slovenska obhajovať kandidát na europoslanca  - Michal Šimečka.

Zásah do suverenity ochrany hraníc národných štátov.

Brusel berie kompetencie členského štátu na ochranu svojich vonkajších hraníc a posilňuje právomoci a nasadenie FRONTEX -u na úkor zoslabenia právomoci štátu na suverénnu ochranu svojej hranice. Junckerove vyjadrenie ešte z roku 2016, podľa ktorého hranice sú najhorším vynálezom politiky a Sorosove vyhlásenie, že: V našom pláne sú národné hranice prekážkou, cieľom je ochrana migrantov “ hovoria jasnou rečou.

Legalizovať migráciu

Brusel nemá záujem obmedziť migráciu ako prezentuje, ale ju legalizovať. Európska komisia vo svojom návrhu z 12.septembra 2018 experimentálnym projektom riadenej migrácie vo východiskových krajinách navrhovala princípy, ktorými by sa legalizoval a začal riadiť proces spontánnej ( alebo neviditeľne riadenej ) migrácie. Vedenie Bruselu chce riadené presídlenie pracujúcich migrantov v Európe. Brusel sa nesnaží o zastavenie, ale o legalizáciu migrácie podľa tlaku migrantov na suverenitu národných štátov.

Migračné víza

Európska komisia dlhodobo plánovala obídenie azylového procesu a dlhodobo popierala  plány na zavedenie migračných víz, nakoľko predpokladala nesúhlas členských krajín s navrhovaným riešením. Po zavedení víz už migranti na zahraničných zastúpeniach budú môcť požiadať o vstupové víza do Európy. Parlamentný výbor Európskeho parlamentu pre ľudské práva (LIBE) nielen dobe kedy bol návrh iniciovaný, ale aj niekoľko mesiacov po jeho schválení tvrdil, že neexistuje žiadny plán na humanitárne víza. Európska komisia  ešte 19.2.2019  tvrdila , že neexistuje žiadny plán na humanitárne víza, hoci vedela, že 11.decembra 2018 v Európskom parlamente migračné víza odhlasovali.

Anonymné bankové karty pre migrantov

V poslednom stanovisku Európska komisia priznala existenciu a priame financovanie týchto bankových kariet. Podľa tvrdenia Európskej komisie to nie sú anonymné karty, pretože obsahujú poradové číslo. Anonymizovanie kariet je pritom v priamom rozpore so zásadami prania špinavých peňazí. Týmto princípom bolo vydaných 64 tisíc kariet, ktoré sú migrantmi využívané priamo, alebo je s nimi disponované nekontrolovateľne.

 Migračné kvóty a tresty za nesolidárnosť

 Povinné migračné kvóty z roku 2015 nie sú zrušené, pokuty za nesolidárnosť sú v rovine až 100 tisíc € na jedného migranta a podľa decembrových vyjadrení sa majú migranti pomerne rozdeľovať. Pokutovanie štátov, ktoré sa nezúčastnia systému rozdeľovacích kvót Európsky parlament, v zmysle návrhu zo 4. mája 2016, schválil 16. novembra 2017.

 Peňažné tresty pre odporcov migrácie

Európska komisia priznáva, že rozdeľovanie kohéznych fondov sa bude odvíjať od počtu migrantov prijatých národnými štátmi od roku 2013. To znamená, že národnostné a štátnické priority pri argumentácii prečo neprijímať masy migrantov sa budú trestať dvakrát.  Skrátením kohéznych fondov a udeľovaním pokút.

Po prečítaní rozhovoru a povestnom rozmenení na drobné, oveľa viac som si uvedomovala, že kým niekomu odovzdáme hlas mali by sme mať aspoň akú takú istotu, že kandidát na poslanca vie aspoň vážiť slová a uvedomuje si ich význam.

Po prečítaní vyjadrení pána Šimečku nielen o fašistoch, ale aj vo vzťahu k Rusku, ktoré je pre nás hrozbou a antidemokracii, ktoré sú viac ako za čiarou môže občan uveriť, že v prípade zvolenia do europarlamentu a mi bude zastupovať záujmy Slovenska .

 Hm ...  štandardné demokratická PS - Spolu sa rozhodla zabezpečiť do parlamentu kandidátov, ktorí nepretrhnú oligarchami vybudované väzby, neohrozia záujmy nadnárodných korporácií na štátny rozpočet a nebudú brániť prísunu migrantov do Európy.  Otázkou zostáva, či  sú to záujmy Slovenska alebo ...