Člen ODS chcel Zemana podrezať "jako prase". Na sneme podnikateľov ho však poriadne zosmiešnil
23 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Prezident Miloš Zeman vystúpil na sneme českej Hospodárskej komory. Vo svojom prejave ich pochválil za organizovanie podnikateľských misií, na ktorých sprevádzajú politikov v zahraničí. Podnikateľov tiež ocenil ako zdroj zdravého rozumu, k ďalším už ale tak vľúdny nebol.


Zeman sa v prejave tiež pustil do radného Jesenice pri Prahe, Martina Langa. Ten na Facebooku pred niekoľkými dňami písal o zabití prezidenta - napísal, že Zeman je druhý Hitler a je potrebné ho "podrezať ako sviňu."

"A teraz poviem niečo, za čo budem trestne stíhaný, a možno, pán predseda Fiala, Váš mäsiar z Jesenice sa ma rozhodne likvidovať, a ja to napriek tomu poviem. Žijeme v podivnom svete, Hospodárska komora a podnikatelia všeobecne sú akousi kotvou na rozbúrenom mori, ak chcete, zdrojom zdravého rozumu," uviedol vo svojej reči Zeman, o ktorej informovali Eurozprávy.

Nezabudol sa vyjadriť ani k šestnásťročnej švédskej klimatickej aktivistke, ktorú označil za hysterku. "Že je svet šialenejší, o tom sa môžeme presvedčiť na mnohých a mnohých príkladoch, poviem len tri. Akási šestnásťročná hysterka chráni ľudstvo pred klimatickou zmenou, namiesto toho, aby chodila do školy. Na francúzskych verejných školách je dotazník, kde sa namiesto otec a matka uvádza rodič číslo jeden a rodič číslo dva," povedal Zeman.

Ako posledný príklad spomenul USA. "A aby toho nebolo málo, tak nedávno v americkom štáte Washington sa prijal zákon, podľa ktorého pozostalí, ak si to budú priať, môžu svojho mŕtveho zakompostovať a až sa rozloží, bude hnojivom, čím dôjde k žiaducemu spojeniu s prírodou," uviedol český prezident.

Legendárny Zetor lieta v problémoch. Čo s ním bude ďalej?
Po ôsmich rokoch skončil minulý rok brniansky výrobca traktorov v mínusových číslach. Za rok 2018 vykázala spoločnosť Zetor Tractors stratu pred zdanením vo výške 149 miliónov českých korún pri celkových tržbách 2,239 miliardy korún. Okolo... Čítať ďalej
23 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


"Poviete mi, že takéto bláznovstvá u nás neexistujú. Ale áno, existujú," povzdychol si. Poukázal napríklad na to, že český štát každý rok vypláca približne päťdesiat miliárd českých korún na dotácie solárnej energie.

"Minister životného prostredia, nech mu je česť a sláva, sa rozhodol, že nechá vysadiť desať miliónov stromov. Chcel by som len pripomenúť, že len na Šumave uhynulo desať miliónov stromov. Prečo? Pretože sme tu mali bývalého ministra životného prostredia, ktorý verejne vyhlásil, že je priateľom lykožrúta," uviedol s odkazom na súčasného ministra Richarda Brabca a niekdajšieho ministra Martina Bursíka.

"Mohol by som pokračovať ďalej a ďalej vrátane absurdnej demonštrácie proti ministerke spravodlivosti, ktorá je vo funkcii štrnásť dní, ale mám taký pocit, že tých príkladov už bolo uvedených dosť, a preto by som svoje naozaj stručné vystúpenie skončil raz prosbou nám všetkým. Proti páchateľom dobra, nech nám ostatným zostane zdravý rozum," dodal vo svojom prejave Zeman.