Vaše dieťa možno zarába viac ako vy. Stačí byť populárny a hrať videohry
22 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Na Slovensku sa youtuberi a streameri v posledných dvoch rokoch tešia veľkej popularite a zažívajú svoj "zlatý vek". Mnohí z vás už počuli o platforme pre streamerov, teda Twitch.tv. Ide o doménu, na ktorej nájdeme desaťtisíce aktívnych streamerov hrajúcich rôzne hry. Koľko si tak asi tí úspešnejší z nich dokážu zarobiť?


Porošenko úraduje z transparentnej kancelárie; Zelenskyj podpísal prvý výnos
Bývalý ukrajinský prezident Petro Porošenko sa v pondelok večer presťahoval do priestorov svojej politickej strany Blok Petra Porošenka (BPP) - Solidarita, kde bude úradovať v tzv. transparentnej kancelárii. Ako informoval BPP, vnútorné priečky v... Čítať ďalej
21 | 05 | 2019 | tasr


Podľa Wall Street Journal si najväčší svetoví streameri dokážu zarobiť od 25 tisíc do 50 tisíc amerických dolárovza hodinu. Ako to robia? Jednoducho hrajú úspešné a obľúbené hry.


Trh herného priemyslu je celosvetový už desiatky rokov. Herné vydavateľstvá oslovujú na spoluprácu v podobe platenej propagácie tých najpopulárnejších streamerov v každej krajine, kde chystajú spustenie predaja svojej novej hry.


Z toho nám vychádza, že okrem Twitchu si tí najšikovnejší pripíšu na konto aj peknú sumičku priamo od herných gigantov ako napríklad EA games, UBISOFT alebo BETHESDA.


Na Slovensku si streamerská špička mesačne zarobí približne 2 000 až 4 000 eur. To ale nie je všetko - ľudia im sami dobrovoľne posielajú peniaze cez funkciu donácii. Jedná sa o dobrovoľný príspevok od fanúšikov v živom prenose, v ktorom sa neraz strhne závod o to, kto prispeje viac.


Bežne sa stáva, že si streamer za jeden deň pripíše na konto viac než je jeho celý mesačný príjem. To sa odvíja od počtu divákov, ktorí si mesačne platia za to, aby mohli sledovať jeho kanál.


Je však dôležité poznamenať, že tieto vysoké čísla sú majú naozaj len tí najväčší z najväčších, čo znamená, že nie pre každého streamera je Twitch až tak výhodný, ako sa môže zdať na prvý pohľad.