Platená liberálna mafia podporuje migráciu, vraví Orbán. A to nie je všetko
22 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Maďarský premiér Viktor Orbán povedal, že vo voľbách do Európskeho parlamentu musí byť vyslané silné posolstvo pre Brusel: "Chceme zmenu, Európa musí chrániť svoje hranice na súši i na mori". Tiež podotkol, že "chceme v Bruseli vidieť vodcov, ktorí nechcú organizovať migráciu, ale chcú ju zastaviť". Informáciu priniesol portál kormany.hu.


Podľa maďarského premiéra existuje "liberálna mafia", ktorá je "dotovaná peniazmi" a snaží sa presvedčiť svet, že migráciu jednoducho nejde zastaviť. Ide najmä o politikov, novinárov a rôznych analytikov.

Orbán je presvedčený, nemožnosť zastavenia migrácie nie je pravda. "Keď Maďarsko zastaví migráciu na súši, taliansky minister vnútra Matteo Salvini urobí to isté na mori a americký prezident Donald Trump sa rozhodne postaviť múr...", povedal. Títo odporcovia migrácie následne "začínajú byť považovaní za nenávistné postavy".

Viktor Orbán tiež upozornil, že voľby do Európskeho parlamentu sa týkajú najmä prijímania alebo odmietania myšlienok týchto pro-migračných ľudí, ktorí sa nás snažia nútiť k prijímaniu migrantov.

Na otázku, či existuje nejaký kandidát na post predsedu Európskej komisie, ktorého by podporil, odpovedal "po voľbách uvidíme". Dodal, že dva dni po volebných vyjednávaniach začne výber budúcich európskych vodcov.

Maďarský premiér v komentári k rastu HDP Maďarska v prvom štvrťroku o 5,3% uviedol, že cieľom je, aby bol maďarský hospodársky rast vždy o 2% vyšší ako priemer EÚ. "Od toho závisí naša budúcnosť," zhodnotil.

The National Interest: Nová Studená vojna? USA a Rusko si musia rozdeliť "sféry vplyvu", vraví odborník
Rusko má veľký vplyv na Venezuelu, ale Spojené štáty vtrhli do ruskej sféry vplyvu ešte skôr. Ponúkajú členstvo v NATO Ukrajine a Gruzínsku, rovnako ako zvyšujú svoju vojenskú prítomnosť vo východnej Európe a v oblasti Čierneho... Čítať ďalej
22 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Orbán tiež predložil príklad ďalších vlád, ktoré v prvom rade stavajú záujmy svojej vlastnej krajiny a nie budovanie "svetovej vlády". V tomto ohľade spomenul Izrael, Indiu, Poľsko, Taliansko a Spojené štáty.

Keď hovoril o hospodárskych vzťahoch s Ruskom a Čínou, zmienil sa o "európskom pokrytectve". Ako príklad uviedol použitie sankcií proti Rusku zo strany Západu ako nástroj k "vyradeniu" strednej Európy z ruského trhu. Situáciu ohľadom Číny opísal ako to isté: západní Európania hovoria o spolupráci medzi strednou Európou a Čínou, ale ich vlastný obchod s Čínou rastie "ohromným tempom".