Steve Bannon v Európe: Po voľbách bude každý deň pre Brusel Stalingrad
17 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Steve Bannon, ex-poradca Donalda Trumpa, navštívi krátko pred voľbami do EÚ niektoré strany členských štátov únie.


Momentálne sa Bannon nachádza v Berlíne. V nasledujúcich dňoch zavíta do Nórska, Francúzska, Talianska a Španielska. Bannonovým cieľom je zjednotenie a prepojenie populistického frontu. V Nemecku bude rokovať s predstaviteľmi AfD.

"Odhadom jedna tretina poslancov Európskeho parlamentu bude z nacionalistického tábora. Dynamika je na našej strane. A čo je dôležitejšie, existuje príležitosť vytvoriť v Európskom parlamente "super skupinu", uviedol Bannon.

Štáty EÚ sa dohodli na uvalení sankcií v prípade kyberútokov z tretích krajín
Členské krajiny EÚ v piatok na úrovni ministrov odobrili zavedenie právneho rámca, ktorý Únii umožní zaviesť cielené reštriktívne opatrenia voči tretím krajinám v snahe odradiť tieto krajiny od kybernetických útokov. Tie predstavujú hrozbu pre EÚ... Čítať ďalej
17 | 05 | 2019 | tasr


Hoci opozičné strany pravdepodobne nezískajú väčšinu, no Bannon si je istý: "Po voľbách bude každý deň pre Brusel Stalingrad. Nacionalisti budú spolupracovať. Siete umožnia to, čomu hovorím "príkaz podľa negácie": nemôžete presadiť svoju vôľu, pretože nemáte väčšinu, ale môžete veci blokovať. "

Kým francúzsky prezident Macron chcel Spojené štáty Európy, odpor voči Vestfálskému systému pokračuje. Bannon vyjadril záujem o podporu AFD v nadchádzajúcich štátnych voľbách: "Viete, obdivujem doktora Gaulanda a profesora Meuthena. Považujem to za fantastické, čo dosiahli s touto stranou. Stretol som sa aj s Tino Chrupallou zo Saska. Dohodli sme sa, že sa vrátim po európskych voľbách a strávim s ním čas v Sasku, pravdepodobne v júni. Možno sa pripojím ku kampani ešte pred voľbami na jeseň, "informuje Bannon.