SPP opäť lieta v problémoch. Môžu za to Duckého zmenky
17 | 05 | 2019 I Roman Suchý

V stredu zablokovali Slovenskému plynárenskému priemyslu peniaze na účte a začali voči firme exekúciu. Dôvodom sú nechvalne známe Duckého zmenky.


Podľa hovorcu spoločnosti Ondreja Šebestu ide o pokračovanie nezákonných pokusov cyperskej schránkovej spoločnosti Stroden Management Limited. Ich cieľ je získanie 30 mil. eur od SPP.

Ako dodal, začatie exekúcie a zablokovanie prostriedkov na bankovom účte je však podľa spoločnosti v „príkrom rozpore so zákonom".

Najvyšší súd SR síce v novembri 2018 svojím rozhodnutím priznal pochybný nárok schránkovej spoločnosti so sídlom na Cypre, avšak toto rozhodnutie nie je vykonateľné. SPP totiž v zákonnej lehote podal mimoriadny opravný prostriedok – dovolanie, ktoré v zmysle zákona zabraňuje možnosti začať voči SPP exekúciu,“ uviedol Šebesta.

Roman Suchý: Fejkový bojovník Harabin - urazený extrémista, vznik (ne)strany a talár na vyzlečenie
Štefan Harabin je falošný bojovník proti systému, dokazujú to jeho "kolaboračné" odmeny ako predseda Najvyššieho súdu. Čítať ďalej
16 | 05 | 2019 | Roman Suchý


SPP v tejto súvislosti okamžite podal návrh na zastavenie exekúcie. Zároveň podľa Šebestu pripravuje ďalšie kroky na ochranu svojich záujmov.

Ministerstvo hospodárstva SR, ktoré za štát vykonáva v SPP akcionárske práva, považuje informácie o exekúcii za škandál.

Takýto postup je výslovne v rozpore so zákonom o ochrane majetku štátu v plynárenstve, ktorý koncom minulého roka schválila vláda a Národná rada SR. Ministerstvo hospodárstva SR podporuje všetky kroky, ktoré tento protizákonný stav zvrátia a opäť uvoľnia prostriedky SPP,“ reagoval hovorca ministerstva Maroš Stano.

Podľa neho by sa spôsobom, ako k pokusu o exekúciu majetku štátu prišlo, mali zaoberať orgány činné v trestnom konaní, aj ministerstvo spravodlivosti. Informácie priniesli Webnoviny.