Roman Suchý: Fejkový bojovník Harabin - urazený extrémista, vznik (ne)strany a talár na vyzlečenie
16 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Štefan Harabin je falošný bojovník proti systému, dokazujú to jeho "kolaboračné" odmeny ako predseda Najvyššieho súdu.


Harabin si v roku 2001 pridelil odmeny vo výške 420-tisíc korún, v roku 2002 až 685-tisíc korún. Po prvej odmene vo výške 20-tisíc eur na konci roka 2009 mu jeho vtedajšia nástupkyňa Petríková priznala len o pár mesiacov neskôr, v máji 2010, 33-tisíc eur. Len o pár týždňov neskôr, 7. júla, jeden deň pred nástupom Radičovej vlády, mu ministerka na rozlúčku priznala ďalšiu odmenu, 40-tisíc eur. Ak by Harabin nespolupracoval so systémom, tieto odmeny by zrejme nikdy nevidel. Aký je teda on protisystémový hráč?

 
Póza antisystémového hráča

Harabin v roku 2017 obliekol tričko antisystémového hráča. Bola to samoúčelná póza. Jeho kariéra je totiž čisto prosystémová. Od vyrokovania si funkcie predsedu Najvyššieho súdu, v čase koalície HZDS-SNS-ZRS cez Slotu a Siteka, až po vybozkávanie si ho opätovne cez Fica za jednofarebnej vlády Smeru.

Harabin bol vždy herec. Oklamal Danka, Kotlebu a mnoho ďalších, ale o tom sme už písali.

Harabin oklamal Danka ale aj mnohých ďalších. Bude vierolomnosť základom jeho budúcej strany?
(G L O S A) Podľa informácii z jeho najbližšieho prostredia smeruje Štefan Harabin k založeniu vlastnej strany Harabinovci. Doterajší priebeh však ukazuje, že lezie po chrbátoch druhých ľudí oklamaných nenaplnenými dohodami pred prezidentskými... Čítať ďalej
07 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


Nóvum je jeho najnovšie posielanie zvolenej prezidentky do Leopoldova. Spôsob, akým to robí je popieraním všetkých jeho vlastných výrokov, ktoré tak rád hovoril v čase, keď mal oblečený sudcovský talár.

Ak ide o jeho urážky a nadávky na adresu nadchádzajúcej prezidentky Zuzany Čaputovej (VIDEO), aj jeho najvernejší fanúšikovia začínajú vidieť, že jeho ataky začínajú byť cez čiaru. Ak ju obviňuje z rôznych hlúpostí bez priamych dôkazov, ešte k tomu ako predseda trestnoprávneho senátu Najvyššieho súdu, o čom to vypovedá? Môžeme z toho vydedukovať pár nepekných vecí o ňom samom, ale bohužiaľ aj o stave súdnictva na Slovensku. Harabin sa dnes stáva iba podpriemerným extrémistom.

Jeho extrémizmus spočíva v jeho genetickej výbave. Začína pripomínať starostku z Fekišoviec.

Ďalšou vecou je, ako sa môže vyjadrovať k podaniam na Ústavný súd, pokiaľ nemá naštudovaný spis? To je práve vec, ktorú vyčítal v minulosti svojim, nielen názorovým, oponentom. Ak stále nedokázal predýchať svoju prehru v prvom kole prezidentských volieb, ako sa dá spoľahnúť, že bude vhodným adeptom na lídra strany, nie to ešte premiérom?

Medzičasom sme aj na túto otázku dostali odpoveď. Harabin dnes kalkuluje a získava sponzorov. Ide na to cez občianske združenie Harabinovci - Vlastenci. V pozadí už pobehuje Flašík s rozpočtom cez jeden milión eur.

Jednou z pikantností je, že splnomocnencom (ne)vznikajúcej (ne)strany je jeho synovec, ktorý za zvláštnych okolností ako nezamestnaný (robil importéra Citroenu) prišiel do jeho volebného týmu v čase jeho prezidentskej kandidatúry.



Príbeh Harabina a jeho prerod z kandidáta na prezidenta na radového politika pokračuje. Ten sa píše spôsobom, aký mu je vlastný - so všetkými poruchami v genetickej výbave, ktoré jeho projekt v sebe nesie.

Pečať Harabina začína byť ako vypálené znamenie na čele...