Odvolací súd v Bruseli vyzýva bývalého kráľa Alberta II. na test otcovstva
16 | 05 | 2019 I tasr

Odvolací súd v Bruseli vydal vo štvrtok rozsudok v spore Delphine Boëlová proti Albertovi II. Ak sa bývalý kráľ nepodrobí testu otcovstva za pomoci vzoriek DNA, bude musieť podľa rozsudku zaplatiť každý deň 5000 eur v prospech Boëlovej, ktorá tvrdí, že je jeho zákonnou dcérou. 


Televízna stanica RTBF spresnila, že exmonarcha bol požiadaný, aby sa na predvolanie súdneho znalca zúčastnil testu otcovstva. Sankcie uložené súdom začnú platiť od prvého dňa omeškania po dni predvolania súdnym znalcom.

Keďže vzorky DNA Delphine Boëlovej a jej matky Sybille de Selys Longchampsovej už boli odobrané, budú musieť experti urobiť porovnanie s vzorkami DNA Alberta II. Ten opakovane popiera, že by bol Boëlovej biologickým otcom.

Sybille de Selys Longchampsová však tvrdí, že mala takmer 20-ročný milenecký pomer (od roku 1966 do roku 1984) s vtedajším korunným princom Albertom, výsledkom čoho bolo vo februári 1968 narodenie ich spoločnej dcéry Delphine.

Delphine Boëlová prvýkrát v roku 1999 verejne oznámila, že je nelegitímnou dcérou Alberta II. Bývalý kráľ priznal, že s manželkou - kráľovnou Paolou - mali v 70. rokoch manželskú krízu, ale nikdy neuznal, že je Boëlovej biologickým otcom.