SaS chce, aby MŠVVŠ predkladalo parlamentu správu o stave vzdelávania
15 | 05 | 2019 I TASR

Ministerstvo školstva by malo každoročne predkladať Národnej rade SR správu o stave a úrovni vzdelávania v školách a v školských zariadeniach. Predpokladá to novela zákona o štátnej správe v školstve a v školskej samospráve, ktorú predložila Zuzana Zimenová z klubu SaS. Diskusia o návrhu otvorila piaty rokovací deň 45. parlamentnej schôdze.


"NR SR získa cenný podklad na svoju zákonodarnú činnosť," podotkla Zimenová s tým, že správa každoročne prináša závažné zistenia, ktorými by sa mali poslanci zaoberať. Doteraz je podľa jej slov zvykom prerokovať túto správu v školskom parlamentom výbore. Hoci to považuje za dobrú tradíciu, problém vidí v tom, že často ide o povrchné formálne prerokovanie. Zimenová je presvedčená, že výročná správa hlavného inšpektora je rovnako dôležitá ako iné správy, ktorými sa parlament zaoberá.

Guaidó prosí armádu USA o nastolenie demokracie vo Venezuele.
Zvláštny “vyslanec” venezuelskej opozície v USA, Carlos Vecchio sa budúci týždeň stretne s členmi Južného velenia americkej armády, aby diskutovali o stratégii zmeny režimu v latinskoamerickej krajine. Potvrdil to samozvaný a dočasný prezident... Čítať ďalej
15 | 05 | 2019 | Imrich Kovačič


Poslanci majú rozhodovať aj o doteraz prerokovaných bodoch. Medzi očakávanými je novela zákona o štátnych symboloch, ktorou chce Most-Híd opraviť nedávno schválený zákon od SNS. Národniari chceli viac chrániť štátne symboly, ale presadili aj spornú zmenu týkajúcu sa spievania a hrania cudzej štátnej hymny. Most-Híd navrhuje obmedzenie vypustiť.