"Najsmiešnejší rozhovor." Tvrdil Farage na adresu BBC.
12 | 05 | 2019 I

Nigel Farage obvinil televíznu stanicu BBC zo zaujatosti. Urobil tak počas bojovne naladenej a nepríjemnej nedeľnej politickej diskusie s moderátorom Andrewom Marrom. Ohnivá výmena názorov s opačne naladeným moderátorom, viedla vodcu Brexitu k obvineniam vysielateľa z predpojatosti. Na adresu BBC sa vyjadril, že sú „smiešni“ a popierajú európske voľby.


Rozhovor sa zmenil na hádku, keď Marr požiadal Faragea o vysvetlenie niekdajšieho jeho vyjadrenia, že obava z globálneho otepľovania je "najhlúpejšia vec v ľudskej histórii." Farage vysvetlil, že podľa jeho názoru nieje "múdre" zdaňovať Veľkú Britániu a pripraviť tým množstvo ľudí o zamestnanie. Náhle sa však rozhohnil a obvinil moderátora, že v diskusii vôbec nehovorili o strane Brexit a nadchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu. "Namiesto toho sa venujete mojim predchádzajúcim vyhláseniam."


„Sme svedkami jednej z najväčších zmien v politike, ktorá sa kedy udiala, a vy sa o to vôbec nezaujímate. Čo je to s BBC? Niečo nie je s BBC v poriadku?“ Spýtal sa Farage.


Je s BBC niečo zlé?” Zopakoval opäť svoju otázku Farage, keď Marr ignoroval  jeho komentár. Moderátor ďalej pokračoval s otázkou na kontrolu zbraní a fakt, prečo sa žiadna z politických strán nemala záujem zapojiť do tejto diskusie.


“Týmto to je," vysvetľoval Farage s poukázaním na fakt, že o tejto téme hovoril na svojich verejných zhromaždeniach, ktoré BBC spravodajstvom absolútne nepokrývala "a z tejto vašej línie diskusie už vidím aj prečo."


Marr aj naďalej pokračoval v útokoch na politika s otázkami o jeho minulých komentároch. Farage následne zmenil svoju rétoriku a pustil sa priamo do moderátora.


"Nikdy v živote som nevidel smiešnejší rozhovor ako tento," povedal 55-ročný politik, ktorý v ďalšom obvinil celé BBC z toho, že "popiera skutočnosť". Podľa neho stanica neinformuje o tom čo sa deje v politike a mlčí o varovaniach, ktoré sú aktuálne. Podľa neho ostanú prekvapení, keď sa ukážu výsledky európskych volieb.


Marr sa však nenechal zatiahnuť do tejto roviny diskusie a položil Farageovi otázku, či ešte stále obdivuje Vladimíra Putina. Farage na to reagoval už dosť emotívne a opýtal sa moderátora, aký to má význam. "Snažím sa zistiť, kto ste a kam smeruje strana Brexit, ktorá chce zničiť systém dvoch strán," odpovedal už značne frustrovaný Marr.


"Nepýtali ste sa dnes na jediného člena Brexitovej strany," povedal Farage. „Nekomentovali ste absolútne fakt, že máme ten najrozmanitejší zoznam kandidátov spomedzi všetkých strán, ktoré kandidujú v týchto voľbách.“



Rozhovor okamžite vzbudil množstvo reakcií na sociálnych sieťach, z ktorých väčšina súhlasila s Farageom. Mnohí sa vyjadrili, že BBC vyznela vo svojej snahe účelovo viesť tento rozhovor, smiešne. Iní zas kritizovali politika aj moderátora za ich správanie sa.