MS SVETA V HOKEJI: Vysmiaty Jágr fandil v Bratislave. Bol tiež na ľade a v kabíne napísal odkaz
12 | 05 | 2019 I Roman Suchý
Ešte aby tak Česi s Nórskom na majstrovstvách sveta prehrali, keď nad nimi bdel hokejový boh. Jaromír Jágr (47) splnil sľub a vydal sa do Bratislavy, kde v zápase proti neústupčivým severanom (7: 2) držal päste svojim krajanom.

Väčšinu zápasu si kladnianska modla užívala vedľa kamaráta a terajšieho manažéra hokejového reprezentácie Petra Nedvěda. Bok po boku sa veľa nasmiali! Sekundovali im pri tom vládny splnomocnenec pre šport Milan Hnilička s hokejovým generálom Tomášom Kráľom, ktorý legende robil garde na nedávnej návšteve Číny, informuje český Blesk.

Jágr si jednoznačný duel náležite užíval. A srdiečko mu plesalo, akonáhle ho na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vypátrali kamery. Keď sa objavil na kocke, hala burácala takým štýlom, akoby práve strelil hattrick! Hukot, až sa základy haly otriasali.



Len ako tipér sa dvojnásobný víťaz Stanley Cupu, olympijský šampión i majster sveta úplne neosvedčil. "Myslím, že jeden gól strelí Jaškin alebo Palát," odhadoval pred zápasom. Dve posily z NHL strelecky mlčali. Našťastie ich ale nahradili ostatní, ktorí na Jágrovej tvári znova vykúzlil jeho typicky široký úsmev! "Chlapci ďakujeme," mohol si Jaromír pospevovať s fanúšikmi po hladkom triumfe.

Potom už sa ale vydal priamo na ľadovú plochu, aby tu odovzdal hodinky najlepšiemu hráčovi zápasu; inému kovanému Kladeňákovi Michaelovi Frolíkovi, ktorému sa zamlada symbolicky hovorilo »Baby Jágr«.



Po dueli Jágr dokonca zavítal do českej kabíny, kde ho vítal rozosmiaty kouč Miloš Říha s asistentom Robertom Reichlom. Vtip striedal vtípek a slávna šesťdesiatosmička za sebou dokonca zanechala posolstvo, ktoré teraz bude mať celý "nároďák" denne na očiach. "Jedine zlato!" Napísal na stenu pod svoj veľký portrét, ktorý je dominantou priestrannej šatne.