Masívny výpadok Telekomu spôsobuje problémy tisícom Slovákom
10 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Výpadok siete Telekom spôsobil chaos a rozčarovanie svojich klientov. Masívny kolaps však nepostihol každého. Výpadky napriek tomu hlásia zástupy zákazníkov. Operátor hovorí o technickom výpadku. Na odstránení problému pracujú. 


Celoplošný výpadok siete Telekom najskôr zaznamenali zákazníci v Bratislave, neskôr v Banskej Bystrici. Nasledovali aj ďalšie oblasti. Problémy však nemajú všetci klienti. Niektorí môžu naplno využívať služby, ktoré operátor ponúka, iní zas nedokážu zavolať svojej rodine či surfovať po internete

,,Technický problém nastal na komponente, ktorý prepája hovory a registruje zákazníkov v sieti. Ak je zákazník prihlásený v sietí, mobilné dáta môžu byť dostupné: fungujú aplikácie, sťahovanie dát, dajú sa uskutočniť hovory cez aplikácie ako Whatsapp,” píše spoločnosť Telekom SK na sociálnej sieti s tým, že na odstránení poruchy sa nepretržite pracuje. ,,Zákazníkom sa za vzniknuté komplikácie ospravedlňujeme,” dodala spoločnosť. Problém pretrváva už od 10:35.

Zákazníci svoje rozčarovanie neskrývajú a zdieľajú svoje pocity priamo na fóre Telekomu.


Na výpadky upozorňujú zákazníci priamo na stránke spoločnosti. Zdroj: archív

Sociálnu sieť pomaly zaplavujú komentáre a statusy klientov Telekomu. Aj predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič sa podelil so svojou piatkovou skúsenosťou.