NA PULZE DŇA: Polícia údajne zastrašuje Zsuzsovú pomstou Kočnera
08 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Alena Zsuzová, ktorá je obvinená z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, sa sťažuje, že ju zastrašuje polícia. Majú jej spomínať Mariána Kočnera, ktorý je obvinený z objednania vraždy.


Po roku vyšetrovania je z vraždy obvinených 5 ľudí. Celý proces sa ale môže výrazne spomaliť. Dvaja hlavní podozriví totiž začali využívať rôzne právne kľučky. Zsuzová, ale aj Kočner, sa sťažujú na policajtov. Hlavný vyšetrovateľ Peter Juhás, ktorý má dôveru pozostalých aj verejnosti, tak nemôže vykonávať niektoré procesné úkony.

Dôvodom je sťažnosť Kočnerovho obhajcu Mareka Paru, podľa ktorého je Juhás zaujatý voči jeho klientovi. Dôvodom je to, že mal vedieť o nátlakových praktikách príslušníkov NAKA na adresu Aleny Zsuzovej a nič s tým nerobil. Keď o sťažnosti Juhásov nadriadený nerozhodne, procesné úkony budú musieť za neho vyriešiť ľudia nad ním. Upozornila na to TV Markíza. Ku výhradám Kočnera sa pridala aj Zsuzová.

Návštevu Flašíka vo väzbe u Kočnera schválil Špecializovaný trestný súd napriek kolúznej väzbe
06 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


Tá sa sťažuje aj na jeho podriadených. Tí ju údajne majú zastrašovať, pričom to mali vidieť a počuť aj advokáti. "Vraví, že keď ju presúvajú z väznice na úkon, tak jej vždy nejaký z policajtov hovorí, že dostane doživotie, že ju niekto môže zabiť, nech si dáva pozor na svoju rodinu a že pán Kočner ju nechá odstrániť a tak ďalej. Potom hovoria, že je načase aby začala vypovedať," povedal právnik Zsuzovej. Trestné oznámenie na policajtov už rieši Inšpekcia ministerstva vnútra.

 
Kto je Miroslav Marček

Polícia mala Miroslava Marčeka za vodiča, ktorý mal doviezť vraha do obce Veľká Mača. Dnes je to ale všetko naopak - priznal sa k vražde Jána Kuciaka. Kto to vlastne je?

Len donedávna bol za "kata" snúbencov považovaný Tomáš Szabó. Ide o bývalého policajného vyšetrovateľa a bratranca Miroslava Marčeka. Obaja sa mali už v minulosti podieľať na vražde podnikateľa Petra Molnára.

Nečakaná návšteva pre Kočnera. Čo od neho mohol chcieť Fedor Flašík? Vieme viac
Fedor Flašík bol navštíviť kontroverzného podnikateľa, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, Mariána Kočnera. Flašík neverí , že by jeho kamarát nechal niekoho zavraždiť. V decembri povedal, že ho od nástupu do basy nevidel.... Čítať ďalej
06 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Po tom, ako sa Marček vrátil z armády, robil údajne taxikára. Svojich klientov mal pravidelne voziť na letisko. V minulosti jeho priateľka povedala, že žil skromným životom. Pracoval aj so svojim bratrancom. Spolu pracovali na lodiach, kde vykonávali funkciu ozbrojenej ochranky. Vystriedal mnoho zamestnaní, dokonca predával aj výživové doplnky. Nakoniec sa ale jeho cesta skončila medzi kriminálnikmi v mafiánskych kruhoch.

Marček sa mal k vražde priznať po päťhodinovom výsluchu na NAKA v Nitre. Pojicajti ho následne previezli do obce Veľká Mača a do mesta Sládkovičovo kvôli ďalšiemu vyšetrovaniu.