DVOJAKÁ CENOVÁ POLITIKA: ESET je lacnejší v zahraničí ako na Slovensku. Prečo platíme viac?
08 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová

Slovenský ESET funguje ako komplexná ochrana počítačov a iných zariadení už 27 rokov a svoju ponuku produktov rozširuje stále výraznejšie. Slovenský ESET je dostupný nielen pre fyzické osoby, ale aj firmy, no jeho ceny nie sú rovnaké vo všetkých krajinách. Na hlavnej stránke spoločnosti sú uvádzané rôzne cenové rozlišnosti, na Slovensku stojí ochrana zariadenia výrazne viac ako v iných európskych krajinách.


Ponuka ESET-u obsahuje mnoho programov pre ochranu počítačov, smartfónov, serverov, či dokonca ochranu koncových zariadení alebo zabezpečenia prehliadanis internetu. Spoločnosť má viac ako 100 miliónov zákazníkov po celom svete a na jeho ochranu sa spolieha aj poisťovňa Allianz či taký Telekom.


Zákazníci si všetky produkty môžu zakúpiť priamo na oficiálnej stránke, kde si môžu zakúpiť nový antivírus alebo len obnoviť svoju licenciu.

V susednom Rakúsku sa ceny líšia aj o 15 €. Rovnaká tomu je aj pri ponuke programov v Nemecku, kde je napríklad známy antivírus NOD32 lacnejší o takmer 10 €. Pri prémiovej internetovej ochrane ESET Smart Security Premium je rozdiel v cenách skoro 15 €.

Lajčák: Kandidátske krajiny na vstup do EÚ nemôžeme ignorovať
Voči krajinám, ktorým bola ponúknutá európska perspektíva, má Európska únia zodpovednosť a nemôže ich na polceste integračného procesu začať ignorovať. Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák to vyhlásil v stredu... Čítať ďalej
08 | 05 | 2019 | tasr


Ochrana koncových zariadení na Slovensku stojí 223,20 €, pričom v Nemecku je cena o 22,20 eur menšia.

Väčšina ostatných produktov je u nás viditeľne drahšia ako v iných európskych krajinách. To platí aj pre Španielsko, Francúzsko, Portugalsko, Holandsko a ďalšie krajiny.

Za vyššie ceny na našom trhu môže silná pozícia spoločnosti, ktorá si vyžaduje aj väčšie finančné výdavky. Zákazníci tak „doplácajú“ na zázemie, ktoré si ESET v priebehu rokov u nás vytvoril, hoci by mnohí skôr uvítali férovú politiku, ktorá by priniesla aj k nám rovnaké ceny ako v zahraničí. Stále však máme možnosť využiť spomínané zľavy, ktoré nájdeme aj na oficiálnej stránke.