ŠOK: Jiřina Bohdalová (88) slávila narodeniny a kašľala na dopravné predpisy. Bola postrachom ulice!
06 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová

So svojou hybridnou Toyota si zaplatila ohľaduplnosť k svojmu okoliu. Ako vodička ale na predpisy slávna herečka Jiřina Bohdalová občas zvysoka kašle.


Reportéri Nedeľného Blesku zachytili jej ani nie dvojhodinovú jazdu Prahou. Pohybovala sa štýlom priestupok-popojet-priestupok-zastaviť-priestupok.

 
Ten deň slávila Jiřina Bohdalová svoje 88. narodeniny.

Začala smutne - na pohrebe kolegu Jaroslavova Kepku († 83) vo vinohradskom divadle. Hriešna jazda začala práve tu, ako by si herečka spomenula na komédiu Lucie, postrach ulice, v ktorej prepožičala hlas zelenému formelákovi.

Keď opúšťala parkovisko pred divadlom, skoro narazila do chodkyne, ktorá prechádzala vozovku. A potom to išlo ráz naraz - do Francúzskej ulice, kde si nakúpila pár pochutín vrátane žemlí a svojím vozidlom zablokovala dodávku. Odtiaľ sa išlo k veľtržnému palácu, kde herečka zaskočila do Pražskej kaviarne, odtiaľ do Letenského kaštieľa, kde sa práve ženil jej daňový poradca. A rýchlo do lekárne na Zahradní Mesto a konečne domov do Hostivaře.

Protekcia a zlatokopka Charlotte?! Nový duet Gotta s dcérou rozdelil český národ! Pozrite si aj video
Karel Gott (79) svojej dcére Charlotte Elle (13) dal ten najkrajší darček - naspievali spolu duet Srdce nehasne. Väčšinu ľudí pieseň dojala k slzám, ale našli sa aj takí, ktorí to berú ako protekciu, informuje portál Blesk. Čítať ďalej
05 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Keby sa spočítali dopravné priestupky obľúbena herečky, prsty jednej ruky by určite nestačili. Zlé parkovanie, telefonovanie za jazdy, nerešpektovanie zákazu vjazdu, čiastočné státie na chodníku ...

Nutné ale dodať, že všade, kde stála v rozpore s predpismi, to bola len chvíľa. A vzhľadom k tomu, že je po vážnom poranení kolena, je pochopiteľné, že sa k svojim cieľom chcela doviezť, ako najbližšie to šlo. Nie náhodou si tiež z lekárne odnášala preparát na liečbu bolestivej osteoartritídy a pohybových ťažkostí.

Otázka je, či by ostatní vodiči našli tiež toľko pochopenia u policajtov, ktorí okolo herečkinej toyoty zaparkovnej na chodníku pri prechode nevšímavo prešli ...

Blesk.cz


Advokát: Dostala by výzvu

Ako policajti či strážnici obvykle rieši zlé parkovanie?

"Väčšinou sa využije možnosť zaslať vodičovi alebo prevádzkovateľovi tzv. Výzvu na zaplatenie. Výška pokuty v rámci výzvy je 300 korún, "povedal českému Blesku advokát Jan Černý.

Parkovanie na chodníku a pri prechode sú dva priestupky, za ktoré môže byť jedna vyššia pokuta, napríklad 400 korún. Ak vodič nezaplatí, ide do správneho konania. V tom ho zlé parkovanie môže stáť až 2500 korún.